Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Auken: Ulven er historisk

Fundet af ulven i Thy viser ifølge miljøministeren, at Danmark har plads til andet end byer, veje og marker. Der vil næppe gå 199 år, før der kommer en ulv til landet igen.

Miljøminister Ida Auken (SF),
Miljøminister Ida Auken (SF),

For første gang siden 1813 er der blevet fundet en vild ulv i Danmark. Forskere fra DTU slår endegyldigt fast, at dyret, der blev fundet i Hanstholm Vildtreservat i sidste måned, var en ulv, og det glæder miljøminister Ida Auken (SF).

- Det er en historisk begivenhed, at vi nu med sikkerhed kan sige, at ulven har været i Danmark efter 199 års fravær, skriver hun i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau.

- Selv om det kun har været et visit, så er det med til at vise, at vi i Danmark har plads til mere end byer, veje og marker, og den minder os om, at det er naturværdier, som vi skal beskytte og udvikle, lyder det fra miljøministeren.

Den døde hanulv, som blev fundet 16. november, stammer ifølge en genetisk undersøgelse fra Tyskland og er altså vandret flere hundrede kilometer op gennem Jylland.

Den tyske ulvebestand er voksende, så ifølge kontorchef Ole Markussen fra Naturstyrelsen vil der næppe gå yderligere 199 år, før der atter kommer en ulv til Danmark igen. Der er dog ingen tegn på, at ulvene vil slå sig ned her i landet.

- Vi vil nu få analyseret mulighederne for ulve i Danmark, så vi kan blive klogere på situationen. Men på nuværende tidspunkt er der ikke baggrund for at tale om en forestående bestand af ulve i Danmark, siger Ole Markussen.

Ifølge obduktionsrapporten var det en betændelsestumor, der tog livet af den tyske ulv. Knuden voksede sig så stor, at den kvalte ulven, som gennem længere tid ikke havde været i stand til at æde.

Ulvens skelet overdrages nu til Statens Naturhistoriske Museum i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.