Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Atea-direktør under lup igen i bestikkelsessag

Tre tiltalte i den såkaldte Atea-sag beder Rigsadvokaten om også at tiltale den nuværende direktør i Atea.

Rigsadvokaten skal vurdere, om der alligevel skal rejses tiltale mod Atea-direktør Morten Felding. Bagmandspolitiet har allerede bestemt, at det skal der ikke. Arkivfoto. Scanpix/Jens Astrup
Rigsadvokaten skal vurdere, om der alligevel skal rejses tiltale mod Atea-direktør Morten Felding. Bagmandspolitiet har allerede bestemt, at det skal der ikke. Arkivfoto. Scanpix/Jens Astrup

Direktør Morten Felding fra it-leverandøren Ateas danske afdeling kan endnu ikke med fuld vished kalde sig for en renset mand i en stor sag om bestikkelse af offentligt ansatte.

Det så ellers sådan ud, da Bagmandspolitiet i den forgange måned valgte ikke at rejse tiltale mod Morten Felding, som var sigtet for ikke at have grebet ind over for den bestikkelse, der angiveligt foregik fra ansatte i Atea til offentligt ansatte.

Men nu har Rigsadvokaten modtaget en klage over Bagmandspolitiets afgørelse, oplyser kommunikationsmedarbejder hos anklagemyndigheden Simon Gosvig.

Det betyder, at Rigsadvokaten skal tage stilling til, om Bagmandspolitiets afgørelse skal stå ved magt, eller om der alligevel skal rejses tiltale mod Morten Felding.

Avisen Børsen skriver mandag, at det er tre mænd, som selv er tiltalt i sagen, der har klaget over afgørelsen fra Bagmandspolitiet. De mener, at også Morten Felding bør stilles til ansvar i sagen, skriver Børsen.

Avisen har set den klage til Rigsadvokaten, som mændene har skrevet.

Der er angiveligt tale om tre mænd, der tidligere har været ansat i høje stillinger i Atea.

Sammen med flere andre blev mændene anholdt og sigtet tilbage i 2015. Dengang kom det frem, at ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og andre offentlige myndigheder havde modtaget store gaver fra it-leverandøren.

Blandt andet en rejse til Dubai, hvor der var et Formel 1-løb på menuen. Derudover indgår der også rejser til USA og middag på gourmetrestauranter som Kong Hans og Søllerød Kro i sagen.

Ud over de tre tidligere Atea-folk er en fjerde tidligere Atea-mand og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet tiltalt. Alle nægter sig skyldige.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår sagen kommer for retten. Men det bliver efter alt at dømme en længerevarende affære med mere end 30 retsdage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.