Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Asylansøgere bor med skimmelsvamp i Røde Kors-center

Røde Kors trak medarbejdere ud af bygning med skimmelsvamp i Center Kongelunden. Beboere må blive.

Arkivfoto af Asylcenter Kongelunden.
Arkivfoto af Asylcenter Kongelunden.

For anden gang blev der i november konstateret skimmelsvamp i Center Kongelundens bygninger.

Det fik Røde Kors, der står for den daglige drift af asylcentret, til at trække sine medarbejdere ud af de inficerede lokaler.

En del af asylansøgerne bor dog otte uger senere fortsat i de helbredsskadelige bygninger. Det skriver Information.

I alt bor og sover 60 ud af 200 beboere i de ramte bygninger.

Røde Kors oplyser, at man har lavet en prioritering, i forhold til hvilke beboere der skulle flyttes, og hvilke der kunne blive boende i de skimmelramte bygninger.

Medarbejderne selv og de mest helbredsmæssigt udsatte er blevet flyttet.

- Det er jo i en kortsigtet sammenhæng, og det hører med, at hvis der er nogle af beboerne, der bliver påvirket af skimmelsvamp, så vil vi også reagere på det, siger centerchef i Røde Kors Carsten Isaksen til Information.

Udlændingestyrelsen bekræfter over for avisen, at der er konstateret skimmelsvamp. Derudover oplyser styrelsen, at beboerne vil blive genhuset. Det vil ske i allerede eksisterende centre.

Det fremgår også af styrelsens svar, at Røde Kors har vurderet, at beboerne kan blive boende, mens genhusningen arrangeres.

Det på trods af, at Røde Kors altså ikke vurderede bygningerne egnede til, at deres egne medarbejdere kunne opholde sig i dem i løbet af en arbejdsdag.

Røde Kors har ansvaret for organisationens medarbejdere i asylcentret. Udlændingestyrelsen har ansvaret for beboerne.

Det er således styrelsens ansvar, at en del af beboerne stadig bor i de skimmelsvampramte bygninger. Røde Kors har dog udvalgt, hvem der skulle flyttes, og hvem der kunne blive boende.

Ifølge Carsten Isaksen har det været svært at finde plads til samtlige beboere et andet sted. Derudover har centret særlige funktioner, der ikke varetages andetsteds.

Han erkender, at det kan virke mærkeligt at lade asylansøgerne blive i bygningerne, mens medarbejderne bliver hevet ud.

Det kan være sundhedsfarligt at opholde sig i lokaler med skimmelsvamp. Der er risiko for hovedpine, allergi og astma.

Røde Kors vil sørge for at lufte ud og gøre rent i de bygninger, der er ramt af skimmelsvamp, indtil Udlændingestyrelsen har fået flyttet beboerne til sunde rammer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.