Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Asmaa ansat hos Fyns Politi

Den tidligere politiker Asmaa Abdol-Hamid har fået arbejde hos politiet.

Asmaas kontrakt løber i foreløbig to måneder. Hun skal hjælpe med at skabe forståelse og større dialog mellem indvandrere og betjente.
Asmaas kontrakt løber i foreløbig to måneder. Hun skal hjælpe med at skabe forståelse og større dialog mellem indvandrere og betjente.

Fyns Politi har ansat den tidligere folketingskandidat og byrådspolitiker Asmaa Abdol-Hamid i et forsøg på at skabe bedre dialog mellem ordensmagten og borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Hun bliver en del af et nyt projekt, som lederen af nærpolitistationen i Vollsmose, Per Franck, fik ideen til under en studietur til New York, skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg skal skabe kontakt mellem politiet og borgere med anden etnisk baggrund. Vi skal afmystificere politiets arbejde og skabe gennemsigtighed, komme fordomme til livs og skabe en bedre forståelse begge veje, siger Asmaa Abdol-Hamid.

Myter skal aflives

Den kontroversielle samfundsdebattør er allerede begyndt i sit nye job, som også handler om at aflive myter.

- Hos mange borgere, som kommer med en anden baggrund, er der en masse myter om, hvad politiet laver. Vi vil gerne møde dem og forklare, hvad politiets arbejde også er, siger den socialrådgiveruddannede Asmaa Abdol-Hamid.

Lederen af lokalpolitiet i Odense, Ebbe Krogaard, håber, at politiet får lejlighed til at forstå nydanskerne bedre.

- Vi kan have problemer med at forstå hinanden. Vi har mange ansatte i politiet, som ikke har kendskab til, hvordan borgere med anden etnisk baggrund reagerer, siger han til Fyens Stiftstidende.

Politiet håber, at projektet på sigt vil inddrage ambassadører og kontaktpersoner med anden etnisk baggrund end dansk, som sammen med politiet skal stå for at skabe dialog. Asmaa Abdol-Hamid har foreløbig en kontrakt på to måneder.

Nægtede at give mænd hånden

Den 31-årige dansk-palæstinenser stillede i 2005 op til Odense Byråd for Enhedslisten, og samme år var hun talsperson for de 11 muslimske organisationer, som politianmeldte Jyllands-Posten for blasfemi og racediskrimination, efter at avisen havde bragt Muhammed-tegningerne.

Året efter blev hun medvært for TV-programmet »Adam og Asmaa«, som skabte stor debat, fordi Asmaa Abdol-Hamid bar tørklæde under udsendelserne på DR2 til stor provokation for nogle seere, der anså tørklædet for at være kvindeundertrykkende. At Asmaa Abdol-Hamid samtidig nægtede at give mænd hånden, bidrog yderligere til kritikken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.