Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Asiatiske spillere vædder milliarder på danske sekundakampe

Der bliver spillet for store summer på 2. divisionskampe i Danmark. Den massive interesse betyder, at vi skal være årvågne over for matchfixing, understreger en ekspert.

En dealer ved et af de mange spillesteder i Macao.
En dealer ved et af de mange spillesteder i Macao.

Forårspremieren på den danske 2. division i fodbold sparkes i gang på søndag. Billetindtægterne fra opgøret mellem FC Helsingør og Hvidovre IF bliver næppe skyhøje, men andre steder i verden blevet der tjent enorme summer på kampene i landets tredjebedste række.

Sportsdatafirmaet Sportradar, der analyserer data fra 450 bookmakere verden over og samarbejder med UEFA, skønner, at der på en gennemsnitlig 2. divisionskamp i Danmark spilles for omkring 5,5 millioner kroner. Det svarer til omkring 2,8 milliarder kroner på en hel sæson med kampe i de to 2. divisioner - Øst og Vest. Det skriver dr.dk.

Omkring to tredjedele af pengene spilles hos asiatiske bookmakere, og selv om den massive interesse ikke er et bevis for, at der finder matchfixing sted i Danmark, mener Jens Andersen, international chef i organisationen Play the Game, der bekæmper korruption i sport, at der er god grund til at være på vagt.

»Jo flere penge, der er i omløb, jo større er risikoen for, at nogle finder det værd at investere i at opsøge danske klubber for at påvirke deres sportslige præstationer. Risikoen for matchfixing i Danmark er fortsat lav, men den massive asiatiske interesse for fodboldens lavere rangerende divisioner i og uden for Europa viser, at vi skal være årvågne,« siger Jens Sejer Andersen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han forklarer, at det enorme og ofte ukontrollerede asiatiske spilmarked kan være en vanskelig modstander i kampen mod matchfixing.

»En stor del af bettingfirmaerne i Asien betaler ikke skat, de afleverer ikke årsrapporter, og hvis de overhovedet overvåger deres spil, holder de holder gerne deres resultater for sig selv. I stedet for at være en støtte i kampen mod matchfixing, udgør de uregulerede selskaber formentlig en øget risiko, fordi den organiserede kriminalitet lettere kan arbejde inden for deres rammer,« fortæller Jens Sejer Andersen.

Mandag formiddag begyndte Danmarks første sag om matchfixing ved Københavns Byret. To personer er tiltalt for have arrangeret udfaldet af to kampe i efteråret i 2010, som Hvidovre IF tabte.

Politiet mener, at den hovedtiltalte og de øvrige i sagen har tjent op mod 900.000 kroner på at påvirke resultatet i de to kampe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.