Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arena-sag: Politikere kræver svar fra overborgmester

Konservative og Dansk Folkeparti ønsker en forklaring fra overborgmester Frank Jensen (S), fordi et byggeselskab, som kommunen er medejer af, har brugt store beløb på champagne, luksusrejser og dyre middage. Borgmesteren sætter forvaltningen i gang med en undersøgelse.

ARKIVFOTO af Frank Jensen (S). Konservative og DF afkræver nu overborgmesteren en forklaring i sagen om det store pengeforbrug hos Arena CPHX, der står bag opførslen af Københavns nye multiarena.
ARKIVFOTO af Frank Jensen (S). Konservative og DF afkræver nu overborgmesteren en forklaring i sagen om det store pengeforbrug hos Arena CPHX, der står bag opførslen af Københavns nye multiarena.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) bliver nu afkrævet en forklaring i sagen om det store pengeforbrug i Arena CPHX, som er gået til blandt andet dyre rejser, champagne og middage på nogle af Københavns mest eftertragtede spisesteder. Arena-selskabet er halvt ejet af Københavns Kommune og halvt ejet af Realdania og har stået for byggeriet af en ny multiarena til 1,4 milliarder kroner.

Virksomheden sorterer under Frank Jensens forvaltning, og derfor kræver flere medlemmer af borgerrepræsentationen, at han forklarer sig.

»Der er ingen vej uden om, at overborgmesteren må stå skoleret i Økonomiudvalget, og vi vil både have en mundtlig og en skriftlig redegørelse. Frank Jensen har pligt til at føre tilsyn med det byggeri, fordi det sorterer under hans forvaltning. Vi skal vide, hvad han har kendt til denne sag,« siger Jakob Næsager fra de Konservative.

Samlet set har Arena-selskabet indenfor en kort årrække anvendt et millionbeløb på rejser, middage, interne arrangementer og lignende.

Finn Rudaizky er medlem af borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, og han mener, at pengene kunne være brugt langt bedre.

»De udviklingshæmmede mangler fritidsaktiviteter i Københavns Kommune, og det har der ikke været penge nok til. Vi kunne have brugt de samme penge til at forøge kvaliteten for dem,« siger han.

Finn Rudaizky vil nu stille politiske spørgsmål til overborgmesteren i sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Frank Jensen til selve bilagene, men via sin presseafdeling oplyser overborgmesteren, at han vil bede forvaltningen undersøge, om der er overtrådt regler i den konkrete sag.

I en mail til Berlingske oplyser Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune desuden, at forvaltningen først i begyndelsen af 2016 blev opmærksom på arena-selskabets udgifter til middage og rejser, da en journalist bad om aktindsigt i bilagene. Forvaltningen peger også på, at det overordnede ansvar for dispositioner ligger hos selskabets bestyrelse, men at ansvaret for den daglige drift ligger hos direktøren.

Den administrerende direktør, som var ansat, da hoveddelen af de omstridte bilag blev indleveret, forlod sin stilling i 2014.

Klik i grafikken nedenfor for at bladre rundt udvalgte bilag fra Arena CPHX...

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.