Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arena-direktør brugte skattekroner i poolbar på luksushotel

Det kostede selskabet Arena CPHX over 30.000 kroner, at selskabets direktør tog på arkitekturkonference i Singapore. Pengene, der bl.a. kommer fra de københavnske skatteydere, blev blandt andet brugt i luksushotellets restauranter og barer.

Hotel Marina Bay Sands i Singapore er »en rejse ind i en verden, der overgår alle forventninger.«

Det siger i hvert fald fodboldikonet David Beckham i præsentationsvideoen af det femstjernede luksushotel på hotellets egen hjemmeside.

Ifølge teksten på hjemmesiden byder det »arkitektoniske vidunder« på 60 restauranter, teater, luksusbutikker og ”spektakulært natteliv”. Og såmænd verdens største tagterrasse-swimmingpool.

Det var hér, direktøren for selskabet bag Københavns nye multiarena valgte at tilbringe to overnatninger, da han ene mand besøgte arkitekturkonferencen World Architecture Festival i oktober 2012.

I alt kostede rejsen over 30.000 kroner i flybilletter, hotel og restaurantbesøg.

Heraf blev 4.990 kroner brugt i poolbaren og restauranterne på Hotel Marina Bay Sands. Hotelværelset kostede 3.218 kroner, mens flybilletterne kostede 22.101 kroner. Dertil kommer regninger på samlet godt 1.400 kroner på andre restauranter.

Det viser en række udgiftsbilag fra selskabet Arena CPHX, Berlingske har fået aktindsigt i.

Berlingskes gennemgang af de næsten tusinde siders bilagsmateriale viser, at selskabet siden etableringen i 2011 har brugt over to millioner kroner på bl.a. rejser, repræsentation, bespising og studieture verden rundt for de ansatte. Flere af udgifterne er gået til ”ekstravagant luksus”, mener cand. jur. og ekspert i forvaltningsret Bente Hagelund, der har set udvalgte bilag, mens lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing finder mange af udgifterne ”urimeligt høje”.

Den daværende direktør i Arena CPHX, Claus Wiegand Larsen, forsvarer dog sin tur til arkitekturkonferencen i Singapore og opholdet på Hotel Marina Bay Sands:

»Selve konferencen blev holdt på dét hotel, og restauranterne ligger helt oppe øverst poolside, så selvfølgelig spiste jeg med de andre delegerede deroppe. Det ville være unaturligt at bo et andet sted,« siger Claus Wiegand Larsen.

Om det generelle udgiftsniveau i selskabet siger han, at et par af eksemplerne kan "virke i overkanten", men han fastholder, at rejserne og restaurantbesøgene har haft en positiv betydning for opførelsen af byggeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.