Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arbejdstilsynet opdager ikke mobning og stress

Det er Arbejdstilsynets opgave at føre kontrol med det psykiske arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser, men kontrollen udløser for få påbud, lyder kritikken.

Mobning, for meget arbejde eller stress.

Mange danskere lever med psykiske arbejdsmiljøproblemer, men de kan være svære at spotte, skriver Politiken.

Det er Arbejdstilsynet, der skal føre kontrol med, om medarbejdere trives på deres arbejdsplads, men kun tre procent af de op mod 30.000 kontrolbesøg, som Arbejdstilsynet foretog i 2014, udløste et påbud eller en løftet pegefinger til arbejdsgivere. Det fremgår af en aktindsigt, som Magisterbladet har fået i samtlige af Arbejdstilsynets afgørelser om psykiske arbejdsmiljøproblemer i 2014.

Peter Hasle, professor og arbejdsmiljøforsker ved Aalborg Universitet, siger til avisen, at tre procent er alt for lidt.

»Arbejdstilsynet har ikke de nødvendige redskaber og tilstrækkelig lovhjemmel til at løse denne opgave, så derfor er der behov for at finde og udvikle nogle bedre værktøjer,« siger han.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) skriver i en mail til Politiken, at Rigsrevisionen for kort tid siden anbefalede, at tilsynet med psykisk arbejdsmiljø bliver styrket. Det er ministeren enig i, slår han fast over for Politiken.

Antallet af anmeldte psykiske arbejdsskader er på 10 år er steget med 170 procent, viser tal fra Arbejdsskadestyrelsen, der i 2014 modtog 5.488 anmeldelser, og ifølge Stressforeningen er cirka 35.000 danskere dagligt derhjemme sygemeldt med diagnosen stress.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.