Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Arbejdsgiver dømt for verbal sexchikane

En arbejdsgiver fortalte omgivelserne, at han gerne ville i seng med en kvindelig ansat. Vestre Landsret mener, det var sexchikane. Advokat kalder sagen usædvanlig.

Et kvindeligt medlem af Teknisk Landsforbund har fået Vestre Landsrets ord for, at det var sexchikane og dermed ulovligt, da hendes arbejdsgiver til en kollega og forretningsforbindelser fortalte, at han gerne ville i seng med hende. Den 32-årige kvinde fra Aalborg får nu en erstatning på 10.000 kroner.

Sagen er ifølge Teknisk Landsforbunds advokat, Byrial Bjørst, speciel, da der udelukkende er tale om verbale tilnærmelser.

- Da vi skulle køre sagen, kunne jeg ikke finde andre sager, der placerede sig i samme område som denne, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

- Dommen fastslår, at chefens tilnærmelser ikke behøver at være af fysisk karakter, for at der er tale om sexchikane. I dette tilfælde er det alene chefens måde at tale om og til medarbejderen, der fælder ham. Med kan sige, at han med sit sprogbrug skaber et seksuelt chikanerende klima, siger Byrial Bjørst.

Kvinden havde i længere tid følt sig iagttaget af chefen på en ubehagelig måde, når hun var på arbejde. Hun havde ved flere lejligheder forsøgt at afvise hans tilnærmelser på en jovial, men bestemt måde.

En dag fortalte en kollega hende imidlertid, at chefen i forbindelse med en planlagt messetur har fortalt andre, at han havde planer om at drikke hende fuld. Hensigten var at få hende med i seng.

Kvinden, der på det tidspunkt havde arbejdet i virksomheden i knap et halvt år, sagde op og gik til sin fagforening Teknisk Landsforbund.

Vestre Landsret har med dommen stadfæstet Retten i Aalborgs dom fra tidligere på året. Arbejdsgiveren, der ankede byretsdommen, er ifølge Teknisk Landsforbund siden gået konkurs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.