Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

App skal sikre hurtig oprydning på vejene

Med en opdatering af sin Trafikinfo-app til smartphones er det blevet nemmere for trafikanter at sende Vejdirektoratet i retning af farligt gods på kørebanen.

Foto fra Iris.
Foto fra Iris.

Nu bliver det nemmere at sende Vejdirektoratet i den rigtige retning, når der skal ryddes op efter sofaer, juletræer eller andet tabt gods på kørebanen.

Vejdirektoratet har nemlig opdateret sin app "Trafikinfo" med en ny funktion, som med få tryk gør det muligt at ringe op til Vejdirektoratets trafikcenter og samtidig sende trafikantens egne gps-koordinater og kørselsretning.

»Trafikanterne er ofte de bedste til hurtigt at opdage, når der opstår behov for at rykke ud og rydde op. Og vælger trafikanterne at give besked via app'en, ved vi nu også præcist, hvor vi skal køre hen,« siger Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

For selv om Vejdirektoratet overvåger statsvejene i døgndrift alle årets dage, er der stadig brug for alt den hjælp, som trafikanterne kan give, siger Stine Bendsen.

Og det er en rigtig god idé at reagere, hvis man opdager en farlig genstand, siger dokumentationskonsulent hos Rådet for Sikker Trafik Jesper Hemmingsen.

»Tabt gods på vejen udgør bestemt en risiko, da bilisterne både kan køre ind i det og komme til skade, eller måske ubevidst trække uden om og dermed risikere at køre over i den modsatte vejbane. Så det er vigtigt, at der bliver ryddet op hurtigt, hvis der opstår en farlig situation,« siger Jesper Hemmingsen.

I samarbejde med Danmarks Radio råder Vejdirektoratet i dag over et korps af flere tusinde vej- og trafikrapportører, som melder om farlige situationer i trafikken.

Derfor er det ifølge Jesper Hemmingsen positivt, at Vejdirektoratet med den opdaterede app får mulighed for at øge antallet af meldinger fra trafikanterne.

Men selv om det er blevet nemmere at slå alarm, frygter Stine Bendsen ikke, at Vejdirektoratet vil drukne i henvendelser.

»Det er kun farlige situationer på statsvejnettet, trafikanterne skal melde ind om. Er man i tvivl, anbefaler vi at ringe alligevel. Lige nu er vores håb dog bare, at trafikanterne vil tage app'en til sig,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.