Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apotekere: Mange har ikke råd til receptpligtig medicin

Hver anden apoteker oplever hver uge, at borgere udskyder eller fravælger medicinkøb på grund af pengemangel.

Flere af landets apotekere oplever hver uge, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.
Flere af landets apotekere oplever hver uge, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.

København. Flere af landets apotekere oplever hver uge, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.

Det viser en rundspørge som Danmarks Apotekerforening har gennemført. Det skriver Politiken.

Undersøgelsen er lavet blandt landets 214 apotekere, og omkring halvdelen har svaret.

Hver anden apoteker svarer, at de hver uge oplever, at borgere fravælger eller udskyder medicinkøb, fordi de ikke har pengene. Hver fjerde oplever det dagligt.

Som reglerne er i dag, skal medicinbrugerne selv betale de første 950 kroner af regningen på medicin, inden brugeren har optjent til at begynde at få tilskud.

Men Apotekerforeningen vil have ændret det offentlige tilskudssystem. Det fortæller formand Anne Kahns til Politiken.

- Vi er nødt til at erkende, at der er en stor gruppe borgere i dette land, for hvem 950 kroner kan være en uoverstigelig forhindring, siger hun.

Forslaget om at ændre på tilskudsordningen bliver ifølge Politiken bakket op af læger og Dansk Socialrådgiverforening.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.