Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antiracister mødt med knipler og peberspray

Demonstranter, der var utilfredse med et debatmøde med en højreradikal hos Venstres Ungdom, blev mødt med knipler og peberspray.

Politiet brugte knipler og peberspray mod en gruppe demonstranter foran Venstre Ungdoms hovedkvarter.
Politiet brugte knipler og peberspray mod en gruppe demonstranter foran Venstre Ungdoms hovedkvarter.

Politiet brugte tirsdag aften knipler og peberspray mod en gruppe demonstranter foran Venstre Ungdoms hovedkvarter, skriver bt.dk.

Under kampråbet:

- Ingen nazister i vores gader, forsøgte en gruppe af demonstranter tirsdag aften at blokere et møde mellem Venstres Ungdom og stifteren af Danskernes Parti, den højreradikale Daniel Carlsen.

VU havde inviteret partilederen, der er tidligere medlem af nazistpartiet, til et debatmøde i deres lokaler i Vester Voldgade, men det ville en gruppe antiracismegrupper ikke uden videre lade passere.

- Han skal ikke føle sig velkommen hverken her i København eller andre steder, sagde den 21-årige studerende Emil, som bt.dk mødte på stedet.

Politiet stod klar

Da Daniel Carlsen ankom til mødet med Venstres Ungdom, havde demonstranterne spærret bagindgangen til VU’s lokaler. Men politiet, der var mødt med mindst tre mandskabsvogne og 13-14 betjente stod klar til at modtage demonstranterne.

Der blev brugt både peberspray og knipler mod de omtrent 25 demonstranter, før det lykkedes politiet at få Daniel Carlsen ind i bygningen.

Bt.dk’s udsendte rapporterer om en flækket læbe og to unge, der har fået peberspray i øjnene. Demonstranterne klagede over ’meget aggressive’ betjente.


I en tidligere udgave af denne artikel blev Daniel Carlsen kaldt nazist. Han er ikke længere medlem af nazistpartiet. B.dk beklager (red.)

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.