Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antallet af voldsanmeldelser er steget voldsomt

Anmeldelser af vold er steget gevaldigt i årets tre første måneder. Tallet er det højeste målt siden 1995.

København: Der er sket en markant stigning i antallet af anmeldelser af vold i de første tre måneder af 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Samlet er der tale om 5088 anmeldelser i første kvartal, en stigning på 24 procent i forhold til samme periode i 2015.

- Antallet ligger nu højere end i andet kvartal 2006, der ellers har været det højeste, siden Danmarks Statistik begyndte at sæsonkorrigere tallene i 1995, skriver Danmarks Statistik.

Vold mod privatperson står for omkring halvdelen, mens vold mod "offentlig myndighed" står for omring en fjerdedel.

Antallet af anmeldelser af lomme- og tasketyverier er også steget i de første måneder af 2016. Samlet blev der anmeldt 10.924 - en stigning på seks procent i forhold til kvartalet før.

På positivsiden fald det samlede antal anmeldte forbrydelser under straffeloven med en procent til 94.173 i de første tre måneder af året.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.