Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antallet af postbude skal halveres

Over de næste fire-fem år vil Post Danmark halvere antallet af postudbringere. Det er danskernes svindende brevvaner, der gør medarbejderne overflødige.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Snart skal vi se os langt om efter posten - og det er vores egen skyld.

Vi sender nemlig færre og færre breve og pakker, og det betyder mindre behov for postbude. I begyndelsen af 2012 var der cirka 8.000 postbude tilbage i landet, og det antal forventes nu halveret i 2016. Det skriver fagbladet 3F.

- Vi har givet en ærlig udmelding til vores medarbejdere. Men samtidig skal det understreges, at det her ikke er noget, vi har konkret matematik på. Vi kæmper selvfølgelig for at have gode forretninger, så vi kan holde på vores ansatte, siger distributionschef for Post Danmark Martin von Horsten til fagbladet 3F.

Der vil dog stadig være brug for postbude, og Post Danmark arbejder på at udvide deres service, så buddene også kan bringe andet end breve og pakker.

Tillidsrepræsentant hos Københavns Postcentral, Morten Søndergaard, mener imidlertid, at ledelsen generelt gør alt for lidt for at hjælpe de ansatte videre, som risikerer at miste deres arbejde.

- Det er fint, at ledelsen er ærlig og fortæller, hvordan fremtiden ser ud. Men problemet er, at de ikke gør nok for at forberede de ansatte på den virkelighed. Der er alt for lidt opbakning fra ledelsens side til at sende medarbejderne på efteruddannelse, siger han til fagbladet.

Distributionschef Martin von Horsten regner med, at antallet af brevsendinger vil finde et naturligt leje inden for det næste par år, og at der stadig vil være behov for postbude til at bringe den mindre mængde breve ud. Der vil derfor gå længere tid, inden danskerne helt mister synet af de cyklende røde frakker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.