Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Antallet af kriminelle udlændinge stiger i København

Antallet af kriminelle udlændinge, der fremstilles i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling, stiger for sjette år i træk.

Arkivfoto fra Københavns Dommervagt.
Arkivfoto fra Københavns Dommervagt.

For sjette år i træk stiger antallet af kriminelle udlændinge, der er fremstillet i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling, skriver metroxpress.dk.

En aktindsigt fra Københavns Politi viser således, at der i 2013 var 2.854 personer fremstillet i Dommervagten. 2.148 af dem var udlændinge.

Den største andel kommer fra Rumænien. Herfra stammer 293 af de fremstillede. Ifølge Gerd Battrup, lektor ved Institut for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet, er der en klar årsag til den fortsatte stigning.

»Indvandringen til Danmark - både den faste og for tilrejsende - er eksploderet siden 2001. Især i de seneste fem til seks år. Og selv om mange af dem er lovlydige, så kommer der også flere kriminelle.«

Dansk Folkeparts retsordfører, Peter Skaarup (DF), kalder på politiske initiativer efter at have set tallene:

»Det er meget voldsomt, og det viser, at vi har en gigantisk udfordring i vores samfund. Ikke mindst i hovedstaden, hvor de kriminelle udlændinge især begår kriminalitet.«

Politikeren mener, strafferammen bør skrues op for indbrud og tyveri, og så bør flere udlændinge sendes hjem for at afsone. Og på det punkt får Peter Skaarup opbakning fra eksperten.

»Mens grænsekontrol har en lav effekt, er det anderledes med hjemsendelser. Man skal gøre det mere uattraktivt at lave kriminalitet i Danmark - med trusler om hjemsendelse ved kriminalitet,« siger Gerd Battrup.

Ser man isoleret på de kriminelles herkomst, var det i 2013 i alt 84 procent af de fremstillede, der havde oprindelse i udlandet.

Omtrent 10 procent har dog dansk statsborgerskab.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.