Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ansatte slår alarm: Flere partier klar til mindre fængselsafsnit til bandemedlemmer

Både S og V vil lytte til ansattes ønske om at stuve færre bandemedlemmer sammen. Pengene er der, mener S.

Både S og V vil lytte til ansattes ønske om at stuve færre bandemedlemmer sammen. Pengene er der, mener S.
Både S og V vil lytte til ansattes ønske om at stuve færre bandemedlemmer sammen. Pengene er der, mener S.

Bandeafsnittene i fængslerne er for store. Det gør bandemedlemmerne for stærke, at de sidder sammen med mange fra deres egne grupper, når de sidder inde.

Og konsekvensen er flere trusler mod de ansatte i fængslerne. Sådan lyder advarslen fra fagforeningen Fængselsforbundet i torsdagens Berlingske. Forbundet foreslår mindre bandeafsnit med højest seks til syv indsatte.

Det forslag tager såvel Socialdemokratiet som Venstre vel imod.

»Vi skal stresse banderne både inden for og uden for fængslet. Det er ikke meningen, at de skal hygge sig i flere år i dårligt selskab,« siger retsordfører Preben Bang Henriksen (V).

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener, at det er en rigtig god idé at lytte til Fængselsforbundet.

»Det absurde er, at pengene er der. Vi indgik en flerårsaftale for Kriminalforsorgen for fem år siden. Imens den har kørt, er der blevet færre indsatte i landets fængsler«, siger hun.

»Det undrer os meget, at både den forhenværende og nuværende justitsminister ikke udnytter rammen til Kriminalforsorgen fuldt ud,« siger Trine Bramsen.

Aftalen om Kriminalforsorgen skal snart genforhandles.

»Der er det vigtigt, at antallet af fængselsbetjente per indsat stiger,« siger Trine Bramsen.

»De, der sidder inde, er blevet grovere. Derfor skal der bruges flere hænder. Særligt hvis man skal have dem ud af kriminalitet.«

Flerårsaftalen om Kriminalforsorgen er fra 2012. Den blev indgået mellem den daværende SRSF-regering og Enhedslisten, Liberal Alliance og Konservative.

Preben Bang Henriksen vil drøfte med Kriminalforsorgen og Justitsministeriet, hvorfor man ikke bare her og nu opdeler bandeafsnittene i mindre enheder, når nu det tilsyneladende er en god idé.

»Det er helt uhørt, at man får lov at lave planlægning i fængslet. Det skal slutte,« fastslår Preben Bang Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.