Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ansat i Post Danmark frifindes for bedrageri med frimærker

Københavns Byret frifinder anklaget mand med dommerstemmerne 2-1. "Det har været en hård tid," siger han.

Københavns Byret frifinder højtplaceret ansat i Post Danmark for millionbedrageri. Dommerstemmerne stod 2-1 (arkivfoto). Free/Per Johansen
Københavns Byret frifinder højtplaceret ansat i Post Danmark for millionbedrageri. Dommerstemmerne stod 2-1 (arkivfoto). Free/Per Johansen

En tidligere højtplaceret ansat i Post Danmark frifindes for bedrageri i millionklassen. Det har Københavns Byret afgjort torsdag middag.

Den 49-årige mand var tiltalt for at have bedraget sig til 95.779 frimærker, som han senere skulle have solgt videre.

Det påståede udbytte var på mere end en million kroner, men nu har retten renset manden, og han kan derfor meget lettet forlade retsbygningen.

- Det har været en meget hård tid. Det har påvirket mig ganske betydeligt, for mit arbejde var en stor del af mit liv, og det har været sat betydeligt på stand by, siger den frifundne, der snart håber at kunne komme tilbage på arbejde igen.

Ifølge anklageskriftet skulle han have bedt sine kolleger om at sende ham frimærker under påskud af, at de skulle bruges til tests. På den måde modtog han de mange mærker over syv omgange, lød påstanden. Men i stedet for at kontrollere kvaliteten solgte han dem videre - mente altså anklagemyndigheden.

Fra sagens begyndelse har den 49-årige nægtet sig skyldig, og det har retten nu givet ham medhold i. To ud af tre dommere lægger især vægt på, at der manglede en generel procedure for, hvordan frimærkerne skulle håndteres.

- Han kunne bestille frimærker direkte hos Post Danmark, og der var ikke en særlig procedure i forbindelse med bestillingen. Samtidig er der ingen tvivl om, at han foretog tests.

- To af rettens medlemmer finder herefter, at man ikke kan opgøre, hvor mange af de bestilte frimærker, der blev anvendt til tests, og hvor mange der blev anvendt til andre formål. Derfor bliver det rettens konklusion, siger retsformanden.

Anklager Stefan Møller Jørgensen oplyser, at retssagen har været langvarig.

- Undervejs i hovedforhandlingen kom der en masse nye beviser frem i sagen, siger han.

Nu vil anklagemyndigheden studere dommen for at afgøre, om den skal ankes til landsretten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.