Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anmeldelser om vold mod små børn er tredoblet på fem år

I 2015 blev der anmeldt over 700 voldsforbrydelser mod børn under ni år, viser ny rapport fra Børns Vilkår.

Fra 2010 til 2015 er antallet af anmeldelser om vold mod små børn steget fra 252 til 708, viser ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden (arkivfoto). Free/Colourbox
Fra 2010 til 2015 er antallet af anmeldelser om vold mod små børn steget fra 252 til 708, viser ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden (arkivfoto). Free/Colourbox

De seneste fem år er der sket næsten en tredobling i antallet af anmeldelser om vold mod små børn.

I 2010 blev der anmeldt 252 voldsforbrydelser mod børn under ni år. I 2015 var antallet af anmeldelser steget til 708.

Det fremgår af en ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden, skriver Jyllands-Posten onsdag.

Rapporten dokumenterer, at næsten hvert femte barn vokser op med en voksen, som drikker for meget, og at hvert tiende barn i 7. klasse inden for det seneste år har været udsat for grov fysisk vold derhjemme.

Samtidig udsættes mere end hver ottende pige og hver 15. dreng for seksuelle krænkelser.

Ifølge direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl er rapporten en øjenåbner, der dokumenterer behov for handling.

- Der er et stort antal børn - vi taler titusindvis - som lever under forhold, der er rigtig ubehagelige at tænke på. Dem har vi som samfund svigtet, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge rapporten lever sagsbehandlingen af børnesager i vid udstrækning ikke op til loven. Især halter det med børnesamtaler og inddragelse.

Eksempelvis viser Ankestyrelsens undersøgelser, at der i henholdsvis hver fjerde og hver femte anbringelsessag ikke blev foretaget en børnefaglig undersøgelse eller udarbejdet en handleplan for barnet.

- Der er ikke plads til sjusk, når kommuner og myndigheder beslutter, hvad der er bedst for et barn. Myndighederne er børnenes sikkerhedsnet, når de voksne svigter, og som et minimum bør de overholde lovgivningen, siger Rasmus Kjeldahl til avisen.

Sammen med TrygFonden efterlyser Børns Vilkår en national strategi for at undgå svigt af børn, ligesom de anbefaler et skærpet kommunalt tilsyn.

Socialminister Mai Mercado (K) siger til Jyllands-Posten, at kommunerne har en stor implementeringsopgave, og at de "stadig mangler det sidste".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.