Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklaget for sexovergreb: »Det er ren og skær hjælpsomhed«

58-årig mand tiltalt for grove seksuelle krænkelser fastholder, at han gjorde det for at hjælpe 14-årig pige.

Retten i Odense tager fredag stilling til, om en 58-årig mand har gjort sig skyldig i grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau
Retten i Odense tager fredag stilling til, om en 58-årig mand har gjort sig skyldig i grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau

Odense. Den 58-årige mand fra Odense, der er anklaget for grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige, fastholder, at han gjorde det for at hjælpe pigen med at udleve sine lyster.

- Jeg har ikke gjort det for at gøre mig selv tilfreds. Det er ren og skær hjælpsomhed, og det er sket på grundlag af en standardaftale. Det er der ikke noget odiøst i, siger den 58-årige mand med det røde fuldskæg i Retten i Odense fredag.

Hen henviser til en aftale, som anklager Marianne Birck har omtalt som en "slavekontrakt". Her forpligter den 14-årige sig til at imødekomme alle seksuelle ønsker fra "herren".

Den tiltalte erkender, at han har haft flere tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med pigen. Han erkender også, at han har sørget for, at flere uidentificerede mænd medvirkede ved handlingerne, som i flere tilfælde havde sadomasochistisk karakter.

Men den 58-årige siger, at der aldrig har været tale om tvang, men at det udelukkende handlede om at tilfredsstille pigens egne seksuelle ønsker. Han afviser, at han selv tænder på unge piger.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg har haft svært ved at indgå forhold til kvinder på min egen alder, ja. Men det sidstnævnte forhold (til den 14-årige pige) har ikke noget at gøre med, at jeg er til mindreårige, siger han.

Mentalundersøgelsen af den 58-årige fastslår, at den tiltalte er normalt begavet, men umoden og har en tendens til ansvarsfralæggelse.

Anklager Marianne Birck mener, at den 58-årige har manipuleret den 14-årige pige, og at det ikke er pigens ønsker, men ham selv, der har været omdrejningspunktet for de seksuelle aktiviteter.

- M (pigens navn, red.) er en meget ung pige, som i den grad er blevet manipuleret af en meget ældre mand, som efter min påstand har set en mulighed for at få andres og egne lyster stillet, siger Marianne Birck.

Hun mener, at manden står til mindst syv års fængsel. Ikke mindst i lyset af, at han tidligere er dømt for sexkrænkelser af en mindreårig.

Der ventes at falde dom onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.