Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklagere glemte at kræve tiltalte for voldtægt udvist

Rigsadvokaten har fundet fejl i flere sager efter gennemgang af 175 sager om voldtægt begået af udlændinge.

København. Syv udlændinge, der var tiltalt i sager om voldtægt, er sluppet for et krav om udvisning, selv om kravet burde have været rejst, fastslår Rigsadvokaten.

"Klart utilfredsstillende", lyder den øverste anklagers vurdering i en pressemeddelelse mandag.

Fejlene er afsløret i forbindelse med, at i alt 175 domme om voldtægt begået af udenlandske statsborgere siden 2012 er blevet gennemgået.

- Landets anklagere skal som det klare udgangspunkt kræve enten ubetinget eller betinget udvisning af udlændinge i straffesager, hvis grundbetingelserne er opfyldt, siger statsadvokat Jens Røn i en udtalelse.

- Det er ikke sket her, og vi indskærper derfor, at der altid skal være fuldt fokus på spørgsmålet om udvisning, fortsætter han.

I dag er det ikke muligt at vurdere, om de syv tiltalte faktisk ville være blevet udvist, lyder det.

På grund af fejlene har Rigsadvokaten bestemt, at de to regionale statsadvokater i København og Viborg skal føre tilsyn med de lokale anklagere for at sikre, at der altid bliver rejst krav om udvisning, når det er relevant.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.