Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager vil straffe alle fire drenge for brandbombe mod skolekammerat

Tiltalte for brandangreb står ifølge anklager til halvandet års fængsel - hovedparten dog betinget.

Arkivfoto: De fire drenge, der er tiltalt for at have kastet en flaske med brændende benzin mod en 16-årig dreng fra Ry, står ifølge anklageren til halvandet års fængsel.
Arkivfoto: De fire drenge, der er tiltalt for at have kastet en flaske med brændende benzin mod en 16-årig dreng fra Ry, står ifølge anklageren til halvandet års fængsel.

De fire drenge, der er tiltalt for at have kastet en flaske med brændende benzin mod en 16-årig dreng fra Ry, står ifølge anklageren til halvandet års fængsel.

Det siger anklager Anna Holm Christensen under sin procedure i sagen mandag middag.

Hun er villig til at gøre hovedparten af straffen - et år - betinget, mens den resterende del - seks måneder - ifølge anklageren bør være ubetinget.

Anklageren mener, at alle fire skal dømmes for angrebet i forening.

Tre af de tiltalte har ellers peget på den fjerde tiltalte som idémanden bag angrebet med brandbomben.

Det var ham, der medbragte to tomme vodkaflasker, som senere blev fyldt med benzin. Og det var ham, der ifølge tre af de tiltalte kastede flaskerne.

Selv siger han, at han holdt den brændende flaske i hånden. Men han tabte den, da den blev for varm.

Men anklageren køber ikke argumentationen.

»De har været nøjagtigt lige meget med. L (navnet på en af de tiltalte, red.) er ikke mere skyldig end de tre andre. De er nøjagtigt lige gode om det. Ingen af dem siger på noget tidspunkt fra. Ingen af dem advarer ofret. Derfor skal de dømmes i forening,« siger Anna Holm Christensen.

Drengene kan ifølge anklageren heller ikke sige sig fri for ikke at have kunnet overskue konsekvenserne af deres handling.

»Når man står med en flaske med brændende benzin, så er det beregneligt, at der sker stor skade på ofret,« siger anklageren.

»Du kan ikke kontrollere, hvordan flasken reagerer, når den rammer noget,« siger Anna Holm Christensen, der mener, at de tiltalte skal dømmes efter straffelovens strengeste voldsparagraf.

Anklageren giver heller ikke meget for forklaringen fra en af de tiltalte om, at han tabte brandbomben, fordi den blev for varm.

Hvis det var tilfældet, ville det ifølge anklageren have efterladt en form for rødmen eller brandmærke.

De lægelige undersøgelser har ikke påvist nogen former for skader hos de tiltalte - kun hos ofret, som blev forbrændt på ben, lår, højre hånd og i ansigtet.

De fire tiltalte nægter sig alle skyldige.

De er mandag middag blevet løsladt, fordi de ikke længere kan påvirke hinandens eller vidners forklaring.

De har siddet varetægtsfængslet i sagen i knap tre måneder.

Hvis de findes skyldige, vil de senere blive indkaldt til afsoning. Der ventes dom i sagen torsdag eftermiddag.

Efter en middagspause er det de fire forsvarere, der skal procedere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.