Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager vil hæve straf for brandangreb i Ry-sag

Anklager argumenterer for, at straffen til en 16-årig for medvirken til brandoverfald bør forhøjes.

Anklager Jakob Nielsen mener, at der er tale om et »exceptionelt tilfælde af grov vold«, når man kaster en flaske med brændende benzin mod en person. Derfor mener han, at den 16-årige drengs straf skal forhøjes.
Anklager Jakob Nielsen mener, at der er tale om et »exceptionelt tilfælde af grov vold«, når man kaster en flaske med brændende benzin mod en person. Derfor mener han, at den 16-årige drengs straf skal forhøjes.

En 16-årig ung mand bør ikke frifindes eller slippe med en lavere straf for sin rolle og ansvar i den såkaldte Ry-sag.

Tværtimod bør straffen forhøjes med tre måneder, lyder det fra anklager Jakob Nielsen.

Vestre Landsret er tirsdag eftermiddag nået til de afsluttende bemærkninger i sagen mod den unge mand, der ankede byretsdommen på et års fængsel, heraf fire måneder ubetinget.

Anklageren mener, at straffen bør forhøjes til et år og tre måneders fængsel, hvoraf de fem måneder skal afsones.

Jakob Nielsen mener, at der er tale om et »exceptionelt tilfælde af grov vold«, når man kaster en flaske med brændende benzin mod en person, sådan som Retten i Horsens dømte de fire drenge for at have gjort.

Den 16-årige, der har anket dommen, har forklaret, at han ikke anede, hvad der var under opsejling.

Han var til badmintontræning om eftermiddagen, mens to andre købte benzin og fyldte det på to tomme vodkaflasker.

Først om aftenen kort før klokken 19 tilsluttede han sig gruppen i den tro, at der skulle være et regulært slagsmål mellem parterne efter en uoverensstemmelse i skolen tidligere på dagen.

Men den forklaring er ifølge anklageren utroværdig.

Tiltalte har via sin deltagelse i en chatgruppe mellem de fire drenge været vidende om planen, lyder det fra anklageren.

Han peger også på, at det er tiltalte, der med en besked fra sin telefon hidkaldte brandofferet.

»Tiltalte lokker forurettede til stedet, hvor de kan udøve vold. Det er svigt af forurettedes tillid,« siger anklageren.

Jakob Nielsen finder heller ingen formildende omstændigheder i den tiltaltes handlinger efter angrebet.

Han forholder sig passivt, forsøger ikke at hjælpe, men forsøger tværtimod at fjerne beviser, lyder det fra anklageren.

Mette Grith Stage, der er forsvarer for den tiltalte, mener, at hendes klient bør frifindes, eller at straffen alternativt bør formildes.

Forsvarsadvokaten siger, at hendes klient har handlet »umanerligt dumt« og med »hovedet under armen«.

Men det er ikke bevist, at den 16-årige kendte til planen om at anvende molotovcocktails, anfører hun.

»Han har ikke haft noget forsæt til at ville medvirke til at udsætte forurettede for vold af særlig farlig karakter,« siger hun.

Det var ventet, at landsretten ville afsige dom i sagen tirsdag. Men retsformanden har tirsdag eftermiddag meddelt, at dommen først afsiges torsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.