Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Unge får klart signal efter angreb på politiet

Gult kort til fire unge fra Somalia og Irak efter planlagt angreb på politiet i Vollsmose i Odense.

De unge, der angreb politiet i Vollsmose i Odense med sten og brandbomber, har fået et klart signal med tirsdagens dom, mener anklageren i sagen.

- Anklagemyndigheden har med stor tilfredshed modtaget Retten i Odenses dom, siger Denise Bern Hansen fra Fyns Politi.

Otte unge er hver idømt fængsel i otte måneder. Fire med udenlandsk baggrund er desuden idømt en såkaldt betinget udvisning.

De dømte er i alderen fra 15 til 18 år og overfaldt flere patruljevogne i juni sidste år. De kastede med sten, flasker og brandbomber ved episoden, som ifølge retten var planlagt.

- Dette er på enhver måde grænseoverskridende og udtryk for en helt uacceptabel adfærd, lyder det fra anklager Denise Bern Hansen.

Hun havde bedt om udvisning af fire unge fra Somalia og Irak. Men det afviste retten, fordi det vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. De har levet i Danmark i næsten hele deres liv og har ingen tilknytning til de to lande.

- Man kan stille det spørgsmål, om sådan en opførsel ikke bør indebære et rødt kort fra det danske samfund.

- Når det er sagt, skal det selvfølgelig tages med i betragtning, at de pågældende alle er født eller kommet til landet som helt små med deres familier. Under disse omstændigheder er jeg tilfreds med, at de er idømt betinget udvisning, udtaler anklageren i en pressemeddelelse.

Overfor Ritzau tilføjer hun, at det har været en svær afvejning for retten. Retten har fastsat en prøvetid på to år. Den indebærer, at de risikerer at blive stillet over for et nyt krav om udvisning, såfremt de i perioden begår ny alvorlig kriminalitet.

På spørgsmålet om, hvorvidt de unge har forstået det klare signal, siger hun:

- Det ved jeg ikke noget om.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.