Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Uber-køreture er for dyre til at være samkørsel

En fast takst for en tur med Uber er tegn på, at tjenesten er taxakørsel frem for samkørsel, siger anklager.

I Københavns Byret er anklager Elisabeth Boserup nået til sin procedure i straffesagerne mod seks Uber-chauffører, som risikerer bøder. Hun er ikke i tvivl om, at Uber er ulovlig taxakørsel.

- Brugeren betaler ni kroner per kilometer, 2,5 kroner per minut og et basisgebyr på 20 kroner.

- Når man opkræver et beløb som beskrevet her, så er der ikke tale om dækning af udgifter til benzin og olie. Beløbet overstiger langt de udgifter, siger anklageren blandt andet.

- Man hæver desuden priserne i spidsbelastede perioder. Det understreger direkte, at man ikke kun dækker udgifter. Hele modellen bygger på, at Uber-chaufføren skal tjene penge.

Fra forsvaret lyder skarp kritik af anklagerens bevisførelse i sagen.

Hvorfor har ingen passagerer skulle afgive forklaring, lyder det, og hvordan kan anklagemyndigheden bare lægge til grund, at betalingen overstiger udgifterne ved køreturene, hvis der ikke er ført bevis for det.

- Vi mangler helt konkrete oplysninger om, hvad omkostningerne er for chaufførerne, når de bruger deres bil til samkørsel. Det har anklagemyndigheden ikke gjort noget for at finde ud af, siger Betina Hald Engmark, som er forsvarer for to af de tiltalte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.