Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Tre sigtede var til stede under tredobbelt drab

I Retten på Frederiksberg fremstilles seks mænd, der er sigtet i forbindelse med tredobbelt drab sidste år.

Sigtelserne mod seks mænd, der mandag blev anholdt i forbindelse med et tredobbelt drab på Frederiksberg sidste år, er tirsdag formiddag blevet læst op i Retten på Frederiksberg, hvor de er fremstillet i grundlovsforhør.

Drabet fandt sted 11. november i en lejlighed på Frederiksberg.

Af sigtelserne fremgår det, at tre af de seks mænd befandt sig i lejligheden, da det tredobbelte drab fandt sted. Det fremgår dog ikke, om alle tre affyrede skud.

De er alle seks sigtet for drab og til dels medvirken til drab. Ifølge sigtelsen har de været fælles om at forberede de tre drab ved blandt andet at skaffe to gerningsvåben, herunder en revolver.

Ifølge politiet har fem af de seks tilknytning til rockergruppen Bandidos.

Alle seks nægter sig skyldige.

Dørene til retssagen er tirsdag blevet lukket af hensyn til efterforskningen. Dermed får offentligheden ikke lejlighed til at høre de sigtedes forklaringer eller specialanklager Jacob Buch-Jepsens bevisførelse.

De seks blev anholdt lidt efter klokken 10 mandag i en stor politiaktion på Sjælland.

Ofrene for det tredobbelte drab var Philip Rasmussen på 19 år, Suhaib Jaffar på 23 år samt Mike Vinther på 24 år. De lå og sov i en lejlighed, da de blev skudt, og politiet kalder drabene for en likvidering. Det har tidligere lydt, at det var banderelaterede.

Tirsdag er der stort politiopbud ved og i Retten på Frederiksberg, og alle skal igennem et større sikkerhedstjek, før man må bevæge sig ind til retssalene.

Inden dørene blev lukket til retssal 1, hvor grundlovsforhøret finder sted, sad der cirka 30 mennesker på tilskuerpladserne. En del af dem var journalister, og omkring ti af dem var venner af de sigtede.

Én for én vil de sigtede få lejlighed til at udtale sig, hvis de vil, og anklageren vil fremlægge beviserne mod dem. Herefter vil dommeren afgøre om, og hvor længe de skal varetægtsfængslet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.