Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Sexovergreb skal koste mor tre års fængsel

54-årig kvinde, der er tiltalt for at låne datter ud til sex på færger, kræves idømt tre års ekstra fængsel.

Det skal koste en 54-årig kvinde tre års ekstra fængsel, at hun har medvirket til grove seksuelle krænkelser af sin egen datter om bord på færger.

Det er kravet fra anklager Karina Skou fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Den 54-årige kvinde på anklagebænken blev sidste år idømt otte års fængsel for medvirken til seksuelle overgreb mod datteren, der nu er ti år gammel.

Senere fortalte pigen til sin plejemor, at hun har været udsat for seksuelt misbrug om bord på en række færgeture til Ærø og fra Nordjylland til Norge og Sverige.

Det fik anklagemyndigheden til at rejse ny tiltale mod moren.

Anklageren mener, at oplysningerne om de nye krænkelser er så alvorlige, at moren bør idømmes en tillægsstraf. Med tre år ekstra kan dommen fra sidste år dermed nå op på 11 år.

- Hele set up'et med en lille pige, som tages med på færgeture, hvor hun misbruges på toilettet under medvirken af sin egen mor. Det er et kæmpe tillidsbrud, pigen har været udsat for, siger Karina Skou.

Pigen har sat navn på en af de personer, som hun angiver som en af krænkerne, en 51-årig mand, der er morens tidligere kæreste.

Han er på anklagebænken tiltalt for to tilfælde af samleje med pigen, som skal være foregået under færgeture fra Nordjylland til Norge og Sverige.

Pigen har forklaret, at moren stod og ventede udenfor, mens overgrebene fandt sted på et toilet på færgen. Forinden havde moren ifølge anklagen udleveret et lyserødt håndklæde, som pige kunne ligge på under akten.

Moren og den 51-årige nægter sig skyldige.

De siger samstemmende, at der ikke har fundet nogen overgreb sted under færgeturene.

Ifølge moren er der tale om det pure opspind fra pigens side, og hun mener, det er pigens plejefamilie, der har manipuleret hende til at komme med anklagerne.

Morens forsvarer, Søren Beckermann, og forsvareren for den 51-årige, Gert Storkborg Jensen, hæfter sig ved, at man kun har pigens udsagn at lægge til grund for de alvorlige anklager.

Desuden lægger de vægt på, at pigen har afgivet skiftende forklaringer om den 51-åriges medvirken.

Domsmandsretten har nu trukket sig tilbage for at votere. Der ventes dom i sagen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.