Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Millioner fra momssvindel er gemt i Dubai

Tre mænd fra it-branchen nægter sig skyldige i sag om snyd med moms for 41 millioner kroner.

Tre dommere og tre lægdommere skal i Østre Landsret afgøre, om tre forretningsmænd pumpede en it-forretning op ved hjælp af kriminalitet (arkivfoto). Free/Wikimedia
Tre dommere og tre lægdommere skal i Østre Landsret afgøre, om tre forretningsmænd pumpede en it-forretning op ved hjælp af kriminalitet (arkivfoto). Free/Wikimedia

København. Over 40 millioner kroner blev statskassen frasvindlet af tre forretningsmænd fra it-branchen, og hele udbyttet er bragt i sikkerhed i Dubai og andre steder.

Det siger en anklager tirsdag i Østre Landsret.

Netop fordi millionerne er gemt effektivt af vejen, bør de tre mænd idømmes en hårdere straf, end da Retten på Frederiksberg behandlede sagen, lyder det.

- Det er en skærpende omstændighed, at udbyttet er bragt i ly og formentlig står og venter på de tiltalte, siger senioranklager Morten Ebbe Nielsen.

Derfor bør den ene af mændene straffes med fængsel i fem år, mens de to andre står til fire år seks måneder, mener han. Det er et år mere end i byretten.

Anklageren nævner overførsler på i alt cirka 44 millioner kroner dels til en bank i Dubai og dels til en bank i Lichtenstein.

Transaktionerne skete ifølge Morten Ebbe Nielsen, da "jorden begyndte at brænde under dem."

De tiltalte mænd, der er i 40'erne, drev to selskaber, som solgte computere og andet udstyr.

Omsætningen voksede vildt i 2008. Forbrugerne fik nogle tilbud, som var svære at sige nej til.

- Man solgte billigere end konkurrenterne ene og alene på grund af momssnyderiet, lyder det fra senioranklageren.

Importen af varerne skete uden moms fra Sverige, men blev bogført med en forkert momskode. Dermed blev statskassen snydt for 41,6 millioner kroner i moms, påstås det.

- Uden denne motor var der ingen forretning, bemærker Morten Ebbe Nielsen tirsdag formiddag.

Trioen nægter sig skyldige. De anede ikke, at der var anført en forkert momskode. Fejlen var automatisk genereret, har de sagt.

Derimod påstår anklagemyndigheden, at der var tale om en overlagt og bevidst handling.

Den ene af mændene er også anklaget for gennem et tredje selskab at have faktureret med moms, selv om det ikke var momsregistreret. På den måde gik staten glip af yderligere 5,3 millioner kroner, lyder det.

Tirsdag eftermiddag kommer forsvarerne til orde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.