Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Kyniske likvideringer skal udløse livstid og forvaring

At et tredobbelt drab skal udløse livstid, er nærmest ikke til diskussion, mener anklager.

Tre mænd blev dræbt, mens de sov i en lejlighed her på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Anklagemyndigheden kræver livstid til en bandidosrocker i sagen. Scanpix/Flindt Mogens
Tre mænd blev dræbt, mens de sov i en lejlighed her på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Anklagemyndigheden kræver livstid til en bandidosrocker i sagen. Scanpix/Flindt Mogens

Hensynsløs. Kynisk. Likvidering. Ordene lyder igen og igen fra anklager Mads Kruse onsdag i Østre Landsrets store retssal 1. Hans krav til dommere og nævninger er strengt: Bandidosrockeren Ian Ramm Hansen skal idømmes fængsel på livstid.

Ramm Hansen deltog natten til 11. november 2015 i likvideringen af tre mænd i en lejlighed på Christian Paulsens vej på Frederiksberg. De tre lå og sov, da mindst to gerningsmænd skød og dræbte dem.

»Der er ingen tvivl om, at kun én straf kan komme på tale, nemlig fængsel på livstid,« lyder det fra anklager Mads Kruse i hans afsluttende bemærkninger angående straffen i sagen.

Om han får sin vilje, bliver først afgjort torsdag klokken 14.30, hvor der falder dom i sagen.

Helt afgørende er det ifølge anklageren, at der er tale om tre drab. Tre drab, som er udført efter nøje planlægning og med en viljefast kynisme.

Ramm Hansens advokat, Berit Ernst, mener, at livstid er for hård en straf. Det siger hun i hvert fald i sine bemærkninger om straffen.

»Min påstand er en straf på fængsel i 16 år. Jeg kunne godt argumentere for, at vi skulle ned på fængsel i 14 år, men jeg mener, at det mest saglige er påstand om fængsel i 16 år,« lyder det fra Berit Ernst.

Sidste år blev Ian Ramm Hansen dømt i samme sag i byretten. Her fik han en livstidsstraf. Det er den han har anket til landsretten. Men onsdag formiddag slog landsretten fast, at der ikke kan sås tvivl om Ramm Hansens skyld.

En anden mand er også kendt skyldig i sagen. I byretten fik han ti års fængsel. Det vil anklagemyndigheden have ændret til en forvaringsdom eller minimum 14 års fængsel.

Han er ikke skyldig i at have deltaget i udførelsen, men han har deltaget i forberedelserne. Hans oplysninger om den lejlighed, som de dræbte var i, har været afgørende for, at drabet kunne udføres.

»Han har haft et brændende ønske om at medvirke. Han har medvirket over flere dage og deltaget ved tre møder. Uden ham intet trippeldrab,« lyder det fra sagens anden anklager, Kristian Kirk.

Efter byretsdommen er den anden mand blevet mentalundersøgt på ny. Det viser sig, at han er blevet sindssyg, mens han har siddet i fængsel. Diagnosen er bipolar affektiv sindslidelse - tidligere kendt som maniodepressiv psykose.

Uanset om han idømmes forvaring eller får en tidsbestemt straf, vil han derfor først skulle anbringes på en psykiatrisk afdeling. For sindssyge personer kan ifølge straffeloven ikke straffes.

Men han var ikke utilregnelig på gerningstidspunktet, og da lægerne antager, at hans sindssyge er forbigående, mener Kristian Kirk, at han skal dømmes til forvaring eller fængsel og i den første tid anbringes på psykiatrisk afdeling.

Det er hans forsvarer, Mette Grith Stage, enig i. Hun mener dog, at forvaring ikke kan komme på tale.

»Jeg nedlægger påstand om en tidsbestemt straf på mellem ni og ti års fængsel,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.