Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager kræver tre dømte i gammel bordelsag frifundet

I en usædvanlig sag har anklagemyndigheden anket en fire år gammel sag med krav om, at de dømte frifindes.

I 2012 blev to kvinder og en mand dømt som mellemmænd i prostitutionsmiljøet. Nu vil anklagemyndigheden have Østre Landsret til at frifinde dem. Arkivfoto. Scanpix/Casper Christoffersen
I 2012 blev to kvinder og en mand dømt som mellemmænd i prostitutionsmiljøet. Nu vil anklagemyndigheden have Østre Landsret til at frifinde dem. Arkivfoto. Scanpix/Casper Christoffersen

Den 21. september 2012 blev en chauffør og to telefonpassere på et bordel ved Retten på Frederiksberg dømt for at fungere som mellemmænd i prostitutionsmiljøet.

Nu, næsten fire år senere, har anklagemyndigheden anket dommen til Østre Landsret med krav om, at de tre bliver frifundet.

Det oplyser deres forsvarer, Erbil Kaya.

- Det er højst usædvanligt. Jeg kan ikke mindes, at det er sket før, siger han.

Retten på Frederiksberg mente ikke, at de tre kunne dømmes for rufferi, men dømte dem i stedet for den noget mildere - og nu ophævede - paragraf i straffeloven om at fungere som mellemmand i forbindelse med prostitution.

Men i 2014 behandlede Højesteret en sag mod syv kvinder, der både i by- og landsret var blevet dømt som mellemmænd.

- Højesteret fastslog, at det at arbejde som telefonpasser ikke er nok til, at man kan dømmes som mellemmand, fortæller Erbil Kaya.

For nylig - omkring to år efter dommen i Højesteret - modtog advokaten så et brev fra anklagemyndigheden.

- Det var en ankemeddelelse om, at anklagemyndigheden anker dommen fra 2012 til frifindelse.

Sagen skal behandles ved Østre Landsret, men det kommer til at ske på skriftligt grundlag. Der bliver altså ikke noget egentligt retsmøde.

Erbil Kaya vil kræve kompensation til sine klienter.

- Da de blev fundet skyldige, skulle de også betale sagsomkostningerne. De penge skal de jo have tilbage, og de skal have erstatning for uberettiget anholdelse.

Desuden overvejer han at kræve erstatning for tort.

- De er jo blevet udstillet som kriminelle og haft en plet på deres straffeattest, som har betydet, at det har været svært for dem at få arbejde, forklarer Erbil Kaya.

Han venter, at Østre Landsret frifinder hans tre klienter i løbet af et par uger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.