Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager kræver Peter Madsen fængslet for drab og sigtet for usømmelig omgang med lig

Anklagemyndigheden vil kræve Peter Madsen fængslet for manddrab og sigtet for usømmelig omgang med lig.

Fundet af Kim Walls lig er et stort gennembrud i efterforskningen for politiet, og den nye viden om, hvordan Peter Madsen skilte sig af med liget af den svenske journalist, får nu anklagemyndigheden til at kræve, at der skal rejses en ny sigtelse i sagen for usømmelig omgang med lig.

Lige nu venter politiet fortsat på svar på deres tekniske undersøgelser i ubåden og de retsmedicinske undersøgelser af liget, og derfor vil anklagemyndigheden formentlig først rejse den nye sigtelse under fristforlængelsen 5. september, hvor dommeren skal vurdere, om Peter Madsen fortsat skal sidde fængslet.

I dag er Peter Madsen »kun« varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab, men anklagemyndigheden vil under retsmødet kræve ham varetægtsfængslet for manddrab. Det oplyser specialanklager ved Advokaturen for Personfarlig Kriminalitet hos Københavns Politi, Jakob Buch-Jepsen, til BT.

»Anklagemyndigheden forventer senest 5. september at anmode retten om at fængsle for manddrab og rejse sigtelse for usømmelig omgang med lig, men vi laver en løbende vurdering af, hvorvidt det skal ske før,« siger Jakob Buch-Jepsen.

Da Peter Madsen blev reddet i land ved Dragør fredag 11. august, blev han anholdt og sigtet for drab efter straffelovens §237. Men dagen efter fortalte ubådsentusiasten under grundlovsforhøret i Københavns Byret, at Kim Wall var omkommet ved en ulykke ombord på Nautilus, og at han efterfølgende havde »begravet liget til søs«.

Derfor valgte dommeren at varetægtsfængsle ham for 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder' efter straffelovens § 241, som giver op til otte års fængsel.

Ved retsmødet 5. september vil anklagemyndigheden også kræve, at Peter Madsen bliver mentalundersøgt.

»Det vil være naturligt ved næste retsmøde at anmode om, at der sker mentalundersøgelse,« siger Jakob Buch-Jepsen.

Peter Madsen nægter sig skyldig i både manddrab og uagtsomt manddrab.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.