Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager kræver lovens strengeste straf i sag om tre drab

En af de tiltalte har psykopatiske træk og kan idømmes forvaring, mener læger.

Arkivfoto: Specialanklager Jakob Buch-Jepsen.
Arkivfoto: Specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

I sagen om drabene på tre unge mænd på Frederiksberg risikerer en af de dømte, en 25-årig mand, at blive idømt forvaring i stedet for fængsel. Det vil sige indespærring på ubestemt tid.

Retslægerådet vurderer, at han udgør en nærliggende fare for andres liv og velfærd, oplyser anklageren i Retten på Frederiksberg tirsdag formiddag. Almindeligt fængsel er altså ikke tilstrækkeligt til af afbøde faren.

Det skyldes den 25-åriges fortid som kriminel og hans personlighed. Han er selvovervurderende, mangler evne til indlevelse og har psykopatiske træk, skriver læger i en mentalerklæring.

Senere i løbet af tirsdagen skal nævningetinget afgøre, om manden skal have en almindelig straf eller forvaring, som kun bruges en håndfuld gange om året.

Den 25-årige er fundet skyldig i medvirken til drabene. Kort før forbrydelsen udpegede han lejligheden, hvor de tre ofre holdt til, for en såkaldt krigsminister i Bandidos.

Selv trængte han dog ikke ind i lejligheden via stilladset ved ejendommen på Christian Paulsens Vej tidligt om morgenen 11. november 2015.

Det gjorde derimod den 34-årige Bandidos-rocker, Ian Ramm Hansen, mener nævningetinget. Om hans sanktion siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen:

»Ærede dommere og nævninger, der er ingen som helst tvivl om, at kun én straf kan komme på tale,« siger han.

Han beder altså om fængsel på livstid.

I løbet af tirsdagen ventes retten at fastsætte straffen til såvel rockeren, den 25-årige samt en tredje, der håndterede en revolver, der blev brugt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.