Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager kræver LTF-leder udvist og dømt for trusler

Anklagemyndigheden rejser tiltale mod LTFs leder, som i samme forbindelse kræves udvist.

Anklagemyndigheden i København kræver LTF-leder Shuaib Khan udvist af Danmark.
Anklagemyndigheden i København kræver LTF-leder Shuaib Khan udvist af Danmark.

Anklagemyndigheden i København kræver LTF-leder Shuaib Khan udvist af Danmark.

I en pressemeddelelse, som Københavns Politi netop har udsendt, oplyser politiet, at man har tiltalt »en 30-årig mand for at have truet en politimand«.

»Anklagemyndigheden vurderer, at den pågældende har truet en tjenestegørende politiassistent på Blågårds Plads efter nogle visitationer, der blev foretaget indenfor visitationszonen,« siger senioranklager Henrik Bergqvist, Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

Hændelsen skete natten mellem den 31. julig og 1. august 2017 på Blågårds Plads på Indre Nørrebro i København, hvor banden Loyal to Familia (LTF) har base.

Københavns Politi skriver ikke mandens navn, men der er ifølge Berlingskes oplysninger tale om Shuaib Khan.

I anklageskriftet er der desuden nedlagt påstand om, at Shuaib Khan, hvis han dømmes, skal udvises af Danmark.

Shuaib Khan er født og opvokset i Danmark, og ifølge en tidligere voldsdom har han »pakistansk nationalitet«. Dette har advokat Michael Juul Eriksen, som har repræsenteret Shuaib Khan i to tidligere straffesager, bestridt over for Berlingske med den begrundelse, at den pakistanske ambassade angiveligt flere gange har nægtet Shuaib Khan et pakistansk pas. LTF-lederen er dermed ifølge advokaten nærmere statsløs.

Shuaib Khan har flere domme bag sig, blandt andet en dom for dødsvold begået under en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2007.

Tre gange tidligere har anklagemyndigheden krævet dansk-pakistaneren udvist, men foreløbigt uden held. Hver gang har retten begrundet afslaget i Shuaib Khans manglende tilknytning til Pakistan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.