Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager køber ikke dobbeltmorders forsvar

Beviser peger på, at 26-årig mand havde planlagt drab på par på Langeland sidste år, mener anklager Karin Ehlers og kalder tiltaltes forklaringer for ulogiske.

Retten i Svendborg
Retten i Svendborg

Svendborg. - Hans forklaringer giver ikke mening.

Sådan sagde anklager Karin Ehlers i sin procedure om de forklaringer, som en 26-årig mand, der er tiltalt for dobbeltmord, har afgivet.

Manden er tiltalt for at have dræbt sin ekskæreste og hendes nye kæreste i april sidste år på Langeland i landsbyen Snøde.

Han har selv forklaret, at han i første omgang kom til at skyde sin ekskæreste ved en fejl og til sidst skød den nye kæreste, fordi han blev så provokeret af ham.

Anklageren mener dog, at der er tale om et jalousidrab.

- Jeg mener, han har planlagt at begå drabene.

- Dem, det gik ud over, havde ikke en jordisk chance for at undgå at blive slået ihjel, sagde Karin Ehlers i Retten i Svendborg.

Forsvarer Ulrik Sjølin opfordrede dog nævningerne til ikke at medregne, hvorvidt drabene var planlagt eller ej.

- Det er ikke en del af tiltalen, så I skal ikke tage stilling til det, sagde forsvareren.

I retten er flere af den tiltaltes sms'er til hans ekskæreste blevet læst op som dokumentation.

- Siden Nanna forlader ham i slutningen af 2014 bombarderer han hende med sms'er som skifter: Han elsker hende, vil have et barn med hende, han kalder hende "luder", han truer hende. Han skifter hele tiden.

- Hans sms'er viser, at han er smadder jaloux, sagde Karin Ehlers.

I en af SMS'erne opfordrede ekskæresten tiltalte til at finde sig en ny kæreste.

- Er kommet videre, vær nu sød at give slip. Find dig en sød pige og kom videre, skrev ekskæresten.

- Nej, det er jo dig, jeg elsker, dig jeg vil leve med, svarede den tiltalte.

Mandagens retsmøde bød også på et usædvanligt indslag, hvor de syv nævninger fik mulighed for at afprøve gerningsvåbnet uden ammunition på forsvarerens opfordring.

- Det første skud, der går, det går efter min klients opfattelse ved en fejl. Og man kan først opleve, om man kan komme til at affyre våbnet uden egentlig at ville det, når man har våbnet i hånden, sagde den 26-åriges forsvarer.

Der ventes at falde dom i sagen torsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.