Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager fastholder: 24-årig pizzeriaejer kæmpede for IS

24-årig "opfandt" forklaring om at have bagt brød for IS, påstår anklagemyndigheden under mandagens procedure.

Glostrup. - Puslespillet er lagt. Og brikkerne passer sammen.

Sådan opsummerer senioranklager Natalja Lindberg en omfattende terrorsag i Glostrup, hvor en dansker for første gang er tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat (IS).

Brikkerne viser ifølge hende, at den 24-årige tiltalte kæmpede side om side med den militante gruppe IS, da han i 2013 rejste til Syrien ad to omgange.

- I nærværende sag er jeg ikke i tvivl om tiltaltes skyld ? og bevisførelsen har ikke ændret på det. Tværtimod, lyder det fra senioranklageren under mandagens procedure.

Under en bemærkelsesværdig afhøring af den tiltalte i sidste uge, erkendte han selv, at han havde været i Syrien, og at han her tilsluttede sig IS ad to omgange.

Manden - der tidligere har ejet et pizzeria på den københavnske vestegn - sagde dog også, at han ikke kæmpede for den militante gruppe, men at han bagte brød på et bageri.

Men den historie køber anklagemyndigheden ikke.

- Han afgav forklaring, fordi han vidste, at vi havde bevist, at han havde været i Syrien.

- Derfor skulle han finde på en historie. Han skulle finde på noget, der ikke virker alt for gruopvækkende. Han kunne enten sige, at han havde hjulpet syge mennesker, eller at han havde hjulpet ved at lave mad. Det virker mere humant, siger Natalja Lindberg.

De puslespilsbrikker, som Natalja Lindberg henviser til, er blandt andet den tiltaltes egen forklaring, hans rejsemønster i sommeren 2013 og vidneudsagn fra venner og familie.

- Og her har vi ikke hørt noget som helst, om at han skulle have arbejdet på et bageri.

- Han har haft over et år i fængsel til at overveje, hvad han vil sige. Han har set og hørt hele sagens bevisførelse og tilrettelagt sin forklaring derefter, siger Natalja Lindberg.

Anklagemyndigheden vil blandt andet have den 24-årige dømt efter straffelovens paragraf 114 c, stk. 3 om at lade sig hverve af en terrororganisation.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.