Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Efterskolelærer har krænket tillidsforhold groft

En lærer er anklaget for at have krænket elever på skole i Odsherred. Anklager kræver tre måneders fængsel.

Arkivfoto: En tidligere efterskolelærer fra Odsherreds Efterskole bør blive idømt en fængselsstraf på mindst tre måneder. Det mener anklager John Catre Nielsen.
Arkivfoto: En tidligere efterskolelærer fra Odsherreds Efterskole bør blive idømt en fængselsstraf på mindst tre måneder. Det mener anklager John Catre Nielsen.

En tidligere efterskolelærer fra Odsherreds Efterskole bør blive idømt en fængselsstraf på mindst tre måneder. Det mener anklager John Catre Nielsen.

Han fremlægger fredag sin procedure i sagen, hvor den mandlige lærer er tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at krænke fem elever fra skolen.

»Vi har at gøre med et lærer-elevforhold. Vi har at gøre med et tillidsforhold, som bliver krænket groft, og vi har at gøre med en hel række.«

»En af pigerne sagde, at han var læreren, og det derfor var svært at sige nej i situationen,« siger anklageren.

Han kræver desuden, at læreren fratages retten til at arbejde med børn og unge.

Efterskolelæreren skal blandt andet have rørt ved elevers bryster, og en af dem skal han have beluret, lyder anklagen.

Han har erkendt i ét tilfælde at have rørt ved en 16-årig piges bryster til en filmaften hjemme i hans lærerbolig.

Han har også erkendt i to tilfælde at have befølt piger på maven i forbindelse med overnatning på en tur med efterskolen.

To andre episoder har han dog nægtet fandt sted.

Læreren har nægtet sig skyldig i blufærdighedskrænkelse. Forsvarer Klaus Søborg Jørgensen kræver derfor, at efterskolelæreren frifindes.

»Der var ikke noget forsæt for at krænke de her piger. Det er vi nødt til at forholde os til.«

»Mange kunne også godt stadig lide at være sammen med ham efter de her påståede episoder,« siger forsvareren.

Hvis læreren skal dømmes, mener han kun, at der skal være en straf på 14 dages betinget fængsel. Ligeledes mener han heller ikke, at læreren bør fratages rettigheden til at arbejde med børn og unge.

»Der er intet belæg for, at min klient er uegnet eller farlig som lærer,« siger forsvareren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.