Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager efter frifindelser i PKK-sag: Vi gjorde det rigtige

Det er den hidtil største sag om terrorfinansiering, siger anklager efter delvist nederlag i landsret.

Den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan fik ikke lov til at vidne i straffesagen mod 10 kurdiske mænd, der var tiltalt for at støtte PKK med millioner af kroner. Otte er onsdag blevet frifundet. To er derimod fundet skyldige (arkivfoto). Scanpix/Ozan Kose
Den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan fik ikke lov til at vidne i straffesagen mod 10 kurdiske mænd, der var tiltalt for at støtte PKK med millioner af kroner. Otte er onsdag blevet frifundet. To er derimod fundet skyldige (arkivfoto). Scanpix/Ozan Kose

Ovenpå onsdagens frifindelse af otte mænd i sag om millioner til terrorisme mener anklagemyndigheden ikke, at man har forsømt noget.

Sådan lyder konklusionen ellers fra nogle af forsvarerne i sagen om støtte til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

Forsvarerne henviser til landsrettens begrundelse for at frifinde flere af de tiltalte mænd.

Den drejer sig om, at der ikke har været bevisførelse om den kurdiske tv-station Roj TV efter en bestemt dato i 2010.

På grund af manglen kan man ikke gå ud fra, at tv-stationen også i den efterfølgende periode har været et talerør for PKK, noterer landsretten.

Dette indebærer en kritik af anklagemyndigheden - fordi den har forsømt bevisførelsen om to et halvt år i den påståede gerningsperiode, mener advokaterne Jane Ranum og Mikael Skjødt.

Hertil siger specialanklager Stig Fleischer:

- Vi har tilrettelagt bevisførelsen på en måde, som vi mener, var den rigtige i denne sag.

Han har ikke yderligere kommentarer til dette punkt - men vil gerne udtale sig om afgørelsen generelt:

- Vi er tilfredse med, at to af de tiltalte er blevet kendt skyldige med hensyn til 4,5 millioner kroner og 29 millioner kroner, siger Stig Fleischer.

- Dermed er der tale om den hidtil største sag om terrorfinansiering i Danmark, bemærker han.

Sagen har været særdeles omfattende. Københavns Byret brugte 69 retsmøder, før samtlige 10 tiltalte blev frifundet i oktober 2014.

Statsadvokaten i København var ikke enig i afgørelsen og besluttede at anke til Østre Landsret.

Her er kendelsen om de tiltaltes skyld onsdag blevet afsagt i det 63. retsmøde. Og resultatet er altså, at to er fundet skyldige, mens otte andre går fri - igen.

I den kommende uge skal landsretten fastsætte straffen til de to skyldige - en 75-årig, der kaldes onkel Hasan, og en 48-årig vognmand, der bor i Sverige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.