Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Dom til bandeleder er lidt af en mavepuster

Vicestatsadvokat Anders Riisager ærgrer sig over stadfæstelse af dom om betinget udvisning til bandeleder.

(ARKIV) Loyal To Familia-medlem foran Københavns Byret 27. september 2017. Bandelederen Shuaib Khan undgår udvisning fra Danmark, efter Østre Landsret stadfæster en afgørelse om betinget udvisning i sag om trusler mod en politibetjent. Det skriver Ritzau, mandag den 5. marts 2018..
(ARKIV) Loyal To Familia-medlem foran Københavns Byret 27. september 2017. Bandelederen Shuaib Khan undgår udvisning fra Danmark, efter Østre Landsret stadfæster en afgørelse om betinget udvisning i sag om trusler mod en politibetjent. Det skriver Ritzau, mandag den 5. marts 2018..

Lederen af banden Loyal to Familia, Shuaib Khan, får lov til at blive i Danmark.

Det står klart, efter en enig domsmandsret i Østre Landsret mandag stadfæstede en dom fra Københavns Byret om betinget udvisning til Khan i en sag om trusler mod en politibetjent.

Stadfæstelsen ærgrer anklageren i landsretten, vicestatsadvokat Anders Riisager. Han havde argumenteret for, at bandelederen skulle idømmes en ubetinget udvisning.

»Det er lidt af en mavepuster.«

»Vi ankede jo sagen, fordi vi mente, der var udsigt til et andet resultat, men landsretten fandt ikke gehør for de synspunkter, jeg havde.«

»Jeg må bare konstatere, at jeg blev hældt ned ad brættet,« siger Riisager efter dommen.

Anklagemyndigheden vil nu læse dommen igennem og vurdere, om man vil forsøge at bringe sagen for Højesteret, fortæller Anders Riisager.

Efter dommen var humøret ikke overraskende en smule højere hos Shuaib Khans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen.

»Man er altid en smule nervøs, når der er politisk indblanding i sagerne, og der bliver lagt pres på.«

»Stor cadeau til landsretten for ligesom byretten at nå frem til det rigtige juridiske resultat og ikke lade sig påvirke udefra«, siger forsvareren.

Episoden, der kunne have kostet Khan tilværelsen i Danmark, fandt sted i forbindelse med en visitation af en gruppe bandefolk på Nørrebro sidste sommer.

»Husk hans ansigt«, skal Khan have sagt til de andre bandefolk, inden han henvendte sig direkte til betjenten:

»Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig. Pas på din ryg«, skal Khan have sagt.

LTF-lederen mødte ikke op, da ankesagen begyndte i starten af februar. Han var heller ikke til stede mandag.

Landsretten har derfor ikke taget stilling til skyldsspørgsmålet, kun strafudmålingen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.