Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Dom i sag om liveovergreb sender stærkt signal

70-årig mand er idømt 12 års fængsel for medvirken til overgreb på børn. En betydelig straf, mener anklager.

Der er nu faldet dom i sagen om live-overgreb på Filippinerne.
Der er nu faldet dom i sagen om live-overgreb på Filippinerne.

12 års fængsel sender et signal om, hvor grov og alvorlig sagen, hvor en mand livestreamede sexovergreb på børn i Filippinerne, er.

Det siger anklager Helene Brædder.

- Jeg er ret godt tilfreds med dommen. Jeg synes man med udnyttelse af strafferammen, som omhandler voldtægt mod børn, sender et signal om, hvor alvorligt, det her er, siger hun.

John Bech Jacobsen blev idømt 12 års fængsel for at have bestilt og betalt for live sexshows med børn fra Filippinerne.

- 12 års fængsel er en betydelig straf, men jeg skal selvfølgelig også hjem og kigge dommens præmisser igennem.

- Det er en sag, hvor vi får skabt noget retspraksis. Man har ikke haft en sag af det her omfang, så vi skal finde ud, hvor niveauet ligger, siger Helene Brædder.

I alt blev manden dømt for 346 forhold, som blandt andet indebar medvirken til overgreb mod børn under 15 år.

- Det er en usædvanlig sag på grund af omfanget af overgrebsforholdene. Det er et meget stort antal forhold, vi skal fastsætte sanktion for.

- Overgrebene spænder vidt - fra indføring af auberginer og sexshows med meget unge børn, sagde retsformand Hans J. Christensen under domsafsigelsen.

På grund af dommens omfang havde den dømtes forsvarer ikke mange kommentarer efter domsafsigelsen.

- Jeg har ikke fået læst dommen igennem, men umiddelbart er det nok en dom, han skal leve med, sagde advokat Jesper Madsen om sin klient.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.