Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager: Deling af sexvideoer til 34 skal give 60 dage

Mandag blev en 20-årig idømt 30 dages fængsel for deling af sexvideo. 19-årig kræves idømt 60 dages fængsel.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Anklager Bente Schnack kræver fængsel i 60 dage til en 19-årig mand, som er tiltalt for at have delt sexvideoer af to 15-årige i 2015.

»Han har sagt, at han ikke rigtigt gjorde sig nogle tanker om alderen på de personer, der optræder i filmen.«

»Men hvis man sender sådan en film, er man nødt til at gøre sig nogle tanker om, hvad det er, man sender,« siger anklageren i Retten i Lyngby mandag eftermiddag.

Hun fortæller, at der dog godt kan blive tale om en betinget straf med krav om samfundstjeneste.

Den 19-årige er tiltalt for fem gange at have delt sexvideoer til 34 forskellige personer i Facebooks chatrum, Messenger. Videoerne havde en varighed af 56 sekunder.

Tidligere mandag i Retten i Randers blev en 20-årig mand fra Syddjurs idømt 30 dages betinget fængsel for at dele sexvideoen.

Manden var tiltalt for at have delt videoen til 12 personer via chat.

De to sager i Randers og Lyngby er de første prøvesager i et større kompleks med flere end 1000 unge, som sigtes for distribution af seksuelt krænkende materiale.

Ved deling af nøgenfotos på nettet skal anklageren normalt nedlægge påstand på 30 til 40 dages fængsel, påpeger Bente Schnack. Denne sag er dog grovere, og derfor skal straffen være højere, lyder det.

»Det er en kriminalitet, som er ganske ødelæggende for ofrene mange år frem. Ofrene er magtesløse. Man aner ikke, hvordan man får det fjernet fra nettet. Det kan ikke lade sig gøre,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.