Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklager affejer forsvarets argumenter i stor bestikkelsessag

Om andre har rejst godt, spist godt eller inviteret koner med på tur er irrelevant i Atea-sag, siger anklager.

ATEA-sagen for retten i Glostrup SØIKs anklager Jørn Thostrup ankommer
ATEA-sagen for retten i Glostrup SØIKs anklager Jørn Thostrup ankommer

Det er anklagemyndighedens dag i Retten i Glostrup i den store bestikkelsessag mod tidligere topfolk i it-firmaet Atea og Region Sjælland.

Under sin procedure går specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet i kødet på forsvarernes argumenter.

Sagen handler om en række luksuriøse rejser til blandt andet Dubai og Las Vegas samt dyre restaurantbesøg med deltagelse af topfolk i Atea og flere tidligere chefer i Region Sjælland med ansvar for it.

»Der har været fremlagt eksempler på rejser fra regionspolitikere, folketingsmedlemmer og hos Nationalbanken. Men det ændrer ikke på forudsætningerne i sagen, som vi har fremlagt,« siger Jørn Thostrup.

Forsvaret har i løbet af sagen fremlagt en række eksempler på blandt andre regionsrådspolitikere, der har været inviteret til Folkemødet på Bornholm, til middage eller haft deres hustruer med til arrangementer.

Der er ligeledes blevet fremlagt historier fra dagspressen, hvor andres luksuriøse ture og middage er beskrevet.

»Sager fra avisartikler har ikke nogen relevans for denne her sag. Vi skal vurdere den sag, der er foran os i dag,« siger Jørn Thostrup.

En del af sagen handler om, hvem der ejede de penge, der er brugt til rejser og middage. Pengene kom fra Region Sjælland og var sat ind på en konto hos Atea.

Derfor er der argumenteret for, at man ikke kan blive bestukket med sine egne penge.

»Anklagemyndigheden gør gældende, at pengene tilhørte regionen. Anklagen består i, at de tiltalte har brugt regionens midler til egne formål,« siger Jørn Thostrup.

»De offentligt ansatte blev bestukket med regionens egne midler, men det var de ansatte i Atea, der gjorde det muligt.«

»Resultatet er det samme, uanset om Atea betalte direkte eller via regionens konto. Der blev ydet og modtaget bestikkelse,« siger anklageren.

Efterfølgende gennemgår anklageren telefonsamtaler og mails mellem de sigtede, hvor de eksplicit taler om, hvordan der skal ydes økonomisk støtte for hjælp til at vinde kontrakter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.