Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anklage: Waterfront-ansatte arbejder på »slavekontrakt«

Der er ingen løn til nyansatte medarbejdere i det omstridte kommunikationsbureau Waterfront. Først efter tre måneder med stabil indtjening til firmaet, vanker der løn. Det minder om en slavekontrakt, lyder det fra en ekspert.

Tillykke med dit nye job hos Waterfront Communications. Lønnen er 0 kroner om måneden. Til gengæld får du 2,5 procent af ingenting i pension, du skal selv betale for din computer og telefon, og din arbejdsgiver kan uden varsel sende dig hvorhen i landet, han ønsker.

Sådan er vilkårene for projektledere i det omstridte kommunikationsbureau Waterfront, der for nylig mistede sin kontrakt med DSB, da det kom frem, at man havde holdt en kritisk journalist travl med andre opgaver, så vedkommende ikke kunne skrive om DSB.

Berlingske Nyhedsbureau er kommet i besiddelse af en kontrakt, som nyansatte skal skrive under på, og af den fremgår det blandt andet, at den ansatte først får løn, når vedkommende gennem tre måneder har tjent gennemsnitligt 80.000 kroner per måned til virksomheden. Det udløser en månedsløn på 30.000 kroner - med mulighed for at stige yderligere, hvis man tjener mere til Waterfront.

Berlingske Nyhedsbureau har forelagt kontrakten for en ekspert i ansættelsesret og en faglig konsulent fra kommunikationsområdet i Dansk Journalistforbund (DJ). Begge siger samstemmende, at de aldrig har set noget lignende.

- Det giver jo mindelser om en slavekontrakt. Hvis man skriver under på den, sælger man sig med hud og hår. Den giver mig en meget ubehagelig fornemmelse, siger professor, dr.jur. Ole Hasselbalch fra Aarhus Universitet, forfatter til »Lærebog i ansættelsesret og personalejura«.

- Jeg har set meget, men aldrig en kontrakt som denne. Ingen bør sige ja til at arbejde på sådanne vilkår, erklærer faglig konsulent Nanna Mielche fra DJ.

Ejer og direktør Lars Poulsen fra Waterfront Communications forstår ikke kritikken. Han ser kontrakten som en mulighed for medarbejderen og virksomheden til at prøve hinanden af.

- Idéen er, at hvis man kan opnå et bestemt omsætningsniveau, så har man også evnerne og kvalifikationerne til at blive en god kommunikationsrådgiver og blive i stand til at leve af det, siger Waterfront-chefen, der afviser beskyldningen om, at han laver »slavekontrakter«.

- Jeg ser det som en god chance for at komme ind i branchen. Det lykkes for de fleste medarbejdere, siger Lars Poulsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.