Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anholdte i Jonas-sag løslades

De tre anholdte for drabet på Jonas Thomsen Sekyere løslades af Københavns Politi. En fjerde sigtes for drabet in absentia.

Københavns Politi sendte mandag nye og mere vellignende fotos ud af den efterlyste 27-årige Omar Hassan Sheik Muse, der tirsdag blev sigtet for drabet på Jonas Thomsen Sekyere, der fandt sted på Bakken i Kødbyen den 17. november 2012.
Københavns Politi sendte mandag nye og mere vellignende fotos ud af den efterlyste 27-årige Omar Hassan Sheik Muse, der tirsdag blev sigtet for drabet på Jonas Thomsen Sekyere, der fandt sted på Bakken i Kødbyen den 17. november 2012.

De tre unge, der lørdag blev varetægtsfængslet i tre dage under mistanke for medvirken til drabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere, er nu alle blevet løsladt igen.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at de har besluttet at løslade de tre mænd, der dog formelt fortsat er sigtet for medvirken til drabet. Politiet fortsætter jagten på den hovedmistænkte Omer Muse.

- Københavns Politi gennemførte i går grundige genafhøringer af de tre unge mænd på henholdsvis 20, 20 og 22 år. Efterforskerne har sammenholdt resultatet af afhøringerne med de øvrige oplysninger i sagen, herunder videooptagelser fra gerningsstedet, vidneforklaringer og de henvendelser, som befolkningen er kommet med det seneste døgn. Der foreligger på det nuværende grundlag ikke en begrundet mistanke om, at de er medvirkende til drabet, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

Københavns Politi fortæller, at de i forbindelse med sagen har fundet tre knive på to forskellige adresser. Disse knive er ved at blive undersøgt nærmere, og der vil gå nogen tid før resultatet foreligger.

- De tre unge mænd er stadig formelt sigtet for medvirken til drabet, men efterforskningen peger indtil videre på, at drabet er en meget uheldig og tragisk følge af en pludselig og kort konfrontation. Og vi mener, at der kun er én gerningsmand, oplyser Jens Møller Jensen.

Politiet fortsætter jagten på den hovedmistænkte - Omar Hassan Sheik Muse - og har tirsdag eftermiddag valgt at fremstille ham i grundlovsforhør in absentia og sigte ham for drabet på Sekyere.

Søndag offentliggjorde Københavns Politi navn og billede på 27-årige Muse, men han er endnu ikke dukket op.

Hvis drabsafdelingen kan fremlægge et efterforskningsmateriale, der er stærkt nok til at få dommeren til at afsige en fængslingskendelse, er vejen banet for, at der kan udstedes en international arrestordre på den 27-årige Omer Hassan Sheik Muse, der er af somalisk afstamning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.