Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anholdt med tyvekoster for en million i bilen

Politiet fandt tyvekoster for en million kroner, da to litauere blev anholdt i et sommerhusområde i Nordsjælland fredag. Tyvekosterne stammer fra indbrud på Sjælland og i Jylland.

Tyvekoster til en værdi af cirka en million kroner – blandt andet navigationssystemer og airbags. Det er, hvad politiet fandt, da de fredag anholdt to litauere i Nordsjælland med bilen fuld af tyvekoster. Anholdelsen er en del af længere tids efterforskning og overvågning, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De stjålne ejendele stammer primært fra tyverier fra biler af mærkerne Mercedes, Audi og BMW begået i både Jylland og på Sjælland i løbet af de seneste tre uger.

- Det bærer meget præg af at være bestillingsarbejde, når man ser på den måde, de har sorteret bildelene på. Der er efter vores klare opfattelse tale om en organiseret bande, der har arbejdet på tværs af landet, oplyser politiassistent Søren Lynggaard, der efterforsker sagen.

Litauerne har ifølge politiet opereret fra en adresse i Østjylland, hvor en efterforskningsgruppe mod østkriminalitet fra Østjyllands Politi har holdt øje med dem og deres færden.

Fredag fulgte en betjente fra efterforskningsgruppen efter den ene af de to litauere til Nordsjælland, hvor en medgerningsmand havde lejet et sommerhus. Da de to kørte fra sommerhuset, blev de anholdt af patruljen, som under ransagningen fandt seks flyttekasser og en plasticpose med tyvekosterne.

Ifølge Østjyllands Politi var fire af de seks flyttekasser formentlig pakket i Østjylland, mens resten er blevet pakket i Nordsjælland.

Foruden de to personer, der blev anholdt fredag, er yderligere to medgerningsmænd blevet anholdt i sagen. Alle fire personer er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

- Nu skal vi have kædet tyvekosterne sammen med de anmeldelser, vi har modtaget i den periode, og det kommer nok til at tage sin tid, for der er rigtig mange koster, oplyser politiassistent Søren Lynggaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.