Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anders Samuelsen betalte narkogæld

Anders Samuelsen fra Liberal Alliance har betalt en narkogæld for en person tæt på ham. Gælden var oparbejdet til Hells Angels.

Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance.
Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance.

Helle Thorning-Schmidts detroniserede højrehånd, Henrik Sass Larsen (S), er ikke ene om at have bragt sig i en situation, hvor organiseret kriminelle muligvis kunne begynde at presse ham: Anders Samuelsen, partileder for Liberal Alliance, har betalt 10-20.000 kroner til en pusher, som arbejdede for et Hells Angels-medlem. Betalingen skete, fordi en person tæt på Samuelsen oparbejdede en gæld for køb af kokain. Den ene gang skete betalingen i en kuvert, den anden gang til en mand, som Anders Samuelsen ikke vil fortælle nærmere om.

Køb og salg af narko er ulovligt i Danmark. På den baggrund siger justitsminister Morten Bødskov (S): »Jeg skal ikke gøre mig til dommer i den konkrete sag, men på det principielle plan vil jeg gerne sige, at jeg tager skarp afstand fra, at man betaler penge til kriminelle eller indgår i kriminelle forretninger, fordi man derved støtter et forfærdeligt forbryderregime og gør det stærkere. Det løser aldrig noget at give efter for pres, også selv om det kan være voldsomt. Men hvis der er kriminelle, der truer os, familie, venner eller andre tæt på os, er der kun én ting at gøre: At gå til politiet. Det vil være yderst gavnligt, hvis alle, også samfundets top, tog et opgør med den forestilling, at det er uskyldigt at feste med eller købe stoffer af forbryderregimerne.«

Ifølge Anders Samuelsens forklaring har han orienteret politiet og Justitsministeriet af frygt for repressalier, men ministeriet har forgæves søgt efter en sådan henvendelse fra Samuelsen.

»Justitsministeriet har set på det, der er ikke noget, der tyder på, at Anders Samuelsen har orienteret om sagen, omvendt kan ministeriet ikke fuldstændigt udelukke det,« siger justitsminister Morten Bødskov. Eva Smith, professor dr. jur., Københavns Universitet og formand for Det Kriminalpræventive Råd understreger, at man ikke bør betale for narko: »At gå til politiet er helt åbenbart det rigtige,« siger hun. Samuelsens betalinger ligger ifølge kilder sandsynligvis to-tre år tilbage i tiden. Folk med venner i Hells Angels tog dengang kontakt til klubben for at undgå politiets involvering samt dummebøder til de involverede. Vurderingen hos folkene omkring rockerne var, at en sag om afpresning til en person tæt på en partileder var det sidste, Hells Angels havde brug for.

INFOshop: Historien om drengen, der holdt op med at eksistere

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.