Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Andelen af indvandrere i danske ghettoer er stigende

Der er 10 procentpoint flere indvandrere i ghettoområderne i dag sammenlignet med 2013.

København. På trods af stort politisk fokus på den såkaldte ghettoliste vokser andelen af indvandrere fra ikkevestlige lande og deres efterkommere i de bebyggelser, der optræder på listen.

Ifølge Jyllands-Posten viser tal fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at den pågældende gruppe i 2013 udgjorde 56,5 procent af beboerne i disse boligområder. I 2017 var andelen steget til 66,5 procent.

Det er bekymrende, mener Carl Holst, der er socialordfører for Venstre.

- Andelen af indvandrere i ghettoerne skal ned. Vi kan jo se, at selvforsørgelsen for ikkevestlige er lav, og kriminaliteten blandt unge er høj, siger han til avisen.

Opgørelsen viser dog, at kriminaliteten i de belastede boligområdet faktisk er faldet. Tilknytningen til arbejdsmarkedet er til gengæld uændret lav.

Hos Socialdemokratiet mener integrationsordfører Mattias Tesfaye, at udviklingen bør medføre, at man tager skrappere metoder i brug for at få rettet op på skævheden i beboersammensætningen.

- I Tingbjerg bygger man eksempelvis andelsboliger inde i ghettoområdet.

- Man kunne også overveje at tage en hel blok og sælge den som ejerlejligheder, simpelthen for at sprede folk mere, siger Mattias Tesfaye.

Martin Henriksen, der er udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti, tror imidlertid ikke på idéen om, at man bogstaveligt talt kan rive ghettoerne ned.

For ham opstår problemet allerede, når de ikke-vestlige indvandrere kommer til landet.

- Der er kommet for mange mennesker til vores land med en anden kulturel baggrund, som matcher dårligt med den danske, siger han til Ritzau.

- Derfor er det vigtigt at holde sig for øje, at vi skal have begrænset tilstrømningen yderligere.

- Og så skal vi sørge for, at de personer, der ikke skal være i Danmark, skal tilbage til deres oprindelsesland, siger Martin Henriksen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede i sin nytårstale, at regeringen vil arbejde for at afvikle ghettoerne.

Det skal blandt andet ske ved at rive eksisterende bygninger ned og genhuse beboerne andre steder.

I tirsdags præsenterede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) så et udspil til nye regler for familiesammenføringer.

De siger, at man ikke må bo i et udsat boligområde, hvis man vil have adgang til familiesammenføring.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.