Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anbragte børn har det godt

En undersøgelse viser, at de fleste børn, som er anbragt i en plejefamilie eller bor på døgninstitution, trives. Det er glædeligt, siger eksperter, selvom der fortsat er behov for forbedringer på området.

Børn, der ikke bor hos deres biologiske forældre, men er anbragt i en plejefamilie eller bor på en døgninstitution, har det godt. Det er konklusionen af en undersøgelse, hvor SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, for første gang har kortlagt børnenes trivsel, skriver Jyllands-Posten.

1.400 anbragte børn har været en del af kortlægningen, og 80 procent af børnene svarer, at de har det godt eller ligefrem meget godt med at være anbragt i en plejefamilie. Børn i familiepleje ligger højere end gennemsnittet i tilfredshed, mens en anbringelse på døgninstitution får en lavere karakter, hvor 6 ud af 10 børn er tilfredse.

Projektleder i SFI Mai Heide Ottosen fortæller, at det har overrasket positiv, at så mange børn trives godt i en anbringelse.

»I betragtning af at disse børn ofte har en tung bagage og er dårligt stillet i udgangspunktet, har det overrasket os positivt, at et stort flertal faktisk føler sig godt tilpas. De fleste får den støtte, de har brug for, de føler sig trygge og holdt af,« siger hun til Jyllands-Posten.

Både eksperter og professionelle inden for anbringelse kalder undersøgelsens resultat for et glædeligt budskab, selvom der fortsat er brug for forbedringer på området.

Den samme melding kommer fra socialminister Manu Sareen (R). Selvom resultatet ifølge ministeren er »fint og flot« er der fortsat et ønske om forbedringer på området. Blandt andet skal der mere fokus på anbragte børns skolegang, siger han til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.