Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amin Skovs ven: Han fik brændt håret af

Indehaver af Vejlegården, Amin Skov, er fredag aften fortsat indlagt på Vejle Sygehus’ intensivafdeling. Forbrændingerne er tilsyneladende ikke så alvorlige som hidtil antaget.

ARKIVFOTO af Amin Skov.
ARKIVFOTO af Amin Skov.

Sydøstjyllands Politi arbejder fortsat på at finde årsagen til den brand, der natten til fredag hærgede den landskendte, blokaderamte restaurant, Vejlegården.

- Vi har efterforsket intensivt hele dagen, og der er foretaget en lang række tekniske undersøgelser. Andre kommentarer har vi ikke, lød det fredag aften fra vagtchef Lars Grønlund, Sydøstjyllands Politi.

Politiet vil heller ikke kommentere på forlydender om, at restaurantens indehaver, Amin Skov, skulle være blevet overfaldet forud for branden.

Amin Skov blev kort efter klokken 02 fundet af en politipatrulje på den brændende restaurant og blev derefter indlagt for røgforgiftning.

Det forlød tidligere fredag, at Amin Skov var i en kritisk tilstand, men formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, oplyser fredag, at Amin Skov er træt, bleg og forslået, men at han ikke har forbrændinger. Håret er dog blevet noget svedent, oplyser Frank Schwaner til bt.dk.

Frank Schwaner forklarede fredag, at Amin Skov i en kort samtale har sagt, at han var på Vejlegården natten til fredag for at ordne nogle regnskaber.

Pludselig udbrød der brand, og Amin Skov sprang ud ad et vindue. Ifølge Frank Schwaner var der en-to meter ned til jorden, og det var ved faldet, Amin Skov blev slået bevidstløs.

Til bt.dk fortalte en af Amin Skovs bekendte, Erik Guldager, tidligere fredag, at Amin skulle have forsøgt at sende nogle signaler med fingrene. Signalet bestod ifølge Amin Skovs kone af to fingre.

- Men hvad betyder det lige? Betyder det, at der var to personer i restauranten, eller at klokken var to? Vi aner det ikke, så vi må vente på, at han kommer til sig selv, siger Erik Guldager til bt.dk.

Den lokale 3F-formand, Martin Jensen, sagde fredag til vejleamtsfolkeblad.dk, at han er rystet over angrebet mod Vejlegården, men at han har fuld tillid til, at politiet opklarer sagen.

Fredag oplyste Vejlegården, at man aflyser alle arrangementer året ud på grund af skaderne efter branden. De første tre uger af januar har man planlagt en renovering af restauranten og køkkenet, og derfor genåbner restauranten tidligst 21. januar.

Vejlegården blev landskendt, da Amin Skov opsagde overenskomsten med 3F og i stedet indgik overenskomst med Kristelig Fagforening. Det fik 3F til at indlede en blokade mod restauranten, og i løbet af sommeren blev Vejlegården en veritabel kampplads mellem fagbevægelsen og tilhængere af frit fagforeningsvalg.

Arbejdsretten afgjorde i november, at konflikten mod Vejlegården er lovlig. Restauranten bliver fortsat blokeret af 3F.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.