Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amin Skov løsladt efter grundlovsforhør

Den 34-årige restauratør på Restaurant Vejlegården, Amin Skov, er løsladt. Sådan lød afslutningen på grundlovsforhøret i Retten i Kolding.

Anklagemyndigheden havde krævet ham bag tremmer i fire uger, men dommeren ved Retten i Kolding var altså ikke enig i, at der er særligt bestyrket mistanke om, at Amin Skov selv stod bag den brand, der raserede hans restaurant, Vejlegården, natten til 21. december 2012.

Efter en måneds efterforskning af branden på Restaurant Vejlegården, hvor politiet har været særdeles fåmælt, skred man tirsdag til anholdelse af restaurantejeren. Sigtelsen gik på, at Amin Skov selv satte ild til sin restaurant kort før jul sidste år.

21. december blev han fundet bevidstløs, forslået og røgforgiftet uden for sin brændende restaurant. Efterfølgende har han i medierne og over for politiet forklaret, at to mænd overfaldt ham og slog ham ud, inden de efterlod ham i flammerne. Men politiet mener altså, at den historie er usand.

I grundlovsforhøret onsdag kom det frem, at der blev fundet motorbenzin og ethanol på de mørkeblå cowboybukser, som restauratøren havde på under branden før jul. Det forklarede anklager Birthe Wirenfeldt i Retten i Kolding, som også konstaterede, at det netop var de væsker, der blev brugt til ildspåsættelsen.

Ligeledes pegede hun på, at retsmedicineren, der har undersøgt skaderne på Amin Skovs krop, ikke mener, at skaderne er sket som følge af slagsmål.

Amin Skov nægter sig skyldig i politiets sigtelse mod ham.

I sommeren 2012 blev Amin Skov og restaurant Vejlegården kendt over hele landet, fordi fagforeningen 3F indledte en blokade mod restauranten i protest mod en overenskomst, som Amin Skov havde indgået med den »gule« fagforening Krifa. Konflikten eskalerede i sommerens løb og har udløst dødstrusler mod både restauratøren og modparterne hos 3F.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.