Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amin Skov i respirator efter brand

Amin Skov, indehaver af Restaurant Vejlegården, ligger i respirator på Vejle Sygehus’ intensivafdeling. Han er forbrændt på kroppen og i hovedet, fortæller en af hans bekendte.

Politiet fandt Amin Skov bevidstløs på Restaurant Vejlegården, da brandalarmen var gået i gang. Han er nu indlagt.
Politiet fandt Amin Skov bevidstløs på Restaurant Vejlegården, da brandalarmen var gået i gang. Han er nu indlagt.

Sydøstjyllands Politi arbejder fredag på højtryk for at finde årsagen til den brand, der natten forinden hærgede den landskendte, blokaderamte restaurant, Vejlegården.

Imens bliver restaurantens indehaver, Amin Skov, behandlet på Vejle Sygehus. Skov blev kort efter klokken 02 fundet af en politipatrulje på den brændende restaurant og er ifølge politiet indlagt for røgforgiftning.

Til bt.dk fortæller en af Amin Skovs bekendte, Erik Guldager, at restauratørens tilstand er alvorlig.

- Han ligger på intensivafdelingen. Ifølge hans familie er han forbrændt i hovedet og på kroppen, og han er i respirator som følge af en røgforgiftning, siger Erik Guldager.

- Amins kone er selvfølgelig dybt rystet over situationen, og hun fortalte, at hun har været i svag kontakt med Amin en enkelt gang, hvor han forsøgte at sende nogle signaler med fingrene, som hun ikke kunne forstå, siger han, og forklarer, at signalet bestod af to fingre.

- Men hvad betyder det lige? Betyder det, at der var to personer i restauranten, eller at klokken var to? Vi aner det ikke, så vi må vente på, at han kommer til sig selv, siger Erik Guldager.

Politiet vil ikke udtale sig om sagen, og om branden eventuelt er påsat. Ifølge Vejle Amts Folkeblad gik tyverialarmen i restauranten umiddelbart før branden, men politiet ønsker ikke at bekræfte avisens oplysninger.

Vejlegården blev landskendt, da Amin Skov opsagde overenskomsten med 3F og i stedet indgik overenskomst med Kristelig Fagforening. Det fik 3F til at indlede en blokade mod restauranten, og i løbet af sommeren blev Vejlegården en veritabel kampplads mellem fagbevægelsen og tilhængere af frit fagforeningsvalg.

Blandt sidstnævnte er flere borgerlige folketingspolitikere, der markerede deres støtte til Amin Skov og hans kamp ved at spise stegt flæsk på Vejlegården.

Restauranten bliver fortsat blokeret af 3F, og både lokalt og på landsplan har tonen mellem modstandere og støtter af Amin Skov været meget hård.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.