Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amin Skov: Arbejdsretten tager ikke ansvar

Restaurant Vejlegårdens ejer, Amin Skov, mener, at »Arbejdsretten har skubbet ansvaret over på politikerne« efter dommen i sagen mellem 3F og Vejlegården.

Amin Skov forlader Arbejdsretten torsdag 29. november 2012.
Amin Skov forlader Arbejdsretten torsdag 29. november 2012.

Arbejdsretten har i dag fastslået, at fagforeninger godt må konflikte med firmaer med en »gul« overenskomst som den, Restaurant Vejlegården har med Kristelig Fagbevægelse. Ejeren af restauranten kalder på fornyelse af den danske model og undrer sig over, at Arbejdsretten ikke har taget ansvar.

- Den model er 100 år gammel - skal man ikke tage at modernisere den lidt? Sagde Amin Skov, da han trådte ud af retten torsdag eftermiddag.

- Det er utroligt, at Arbejdsretten ikke kan differentiere mellem en god dansk, landsdækkende overenskomst og så for eksempel de polske tilstande, som vi har meget travlt med at råbe vagt i gevær over. Det er »flot«, at Arbejdsretten skubber ansvaret over til politikerne i stedet for selv at tage ansvar, tilføjede han.

Amin Skov peger på, at man bør lade restaurationer vælge fagforening selv og i det hele taget rette skytset mod dem, der slet ikke har overenskomster.

- I det mindste har vi en overenskomst, lød det fra Amin Skov.

Samtidig mener han ikke, at 3F på noget tidspunkt har villet forhandle, fordi fagforbundet ikke har villet forstå, at tiden er løbet fra dem.

- 3F er velkommen ved mit forhandlingsbord, når de anerkender, at verden er større end LO-familien. Men uanset hvordan det her ville have gået, så ændrer det ikke ved, at vi nu skal hjem og samle stumperne op, og jeg kan ikke forhandle med en organisation, hvis motto åbenbart er »magt, ret ind og kæft, trit og retning«, sagde Amin Skov.

Torsdagens afgørelse, som frikender fagforbundet 3F, sætter et punktum i striden mellem Restaurant Vejlegården og 3F, der for alvor tog fart i marts i år, da 3F Vejle startede en konflikt mod Vejlegården. Den nye ejer meldte sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og indgik overenskomst for medarbejderne med Krifa.

Det fik 3F til at indlede sympatikonflikt mod Vejlegården i form af blokadevagter udenfor restauranten. 3F sørgede for, at Vejlegården ikke fik leveret post, ligesom der ikke blev hentet skrald eller afleveret varer. Her gik forbundet dog for vidt, fastslår Arbejdsretten.

3F-formanden er tilfreds med dommen.

- Jeg er glad for, at Arbejdsretten har givet os ret i det, som vi selv har haft som opfattelse hele tiden, nemlig at vi har befundet os inden for det lovlige område omkring konflikten på Vejlegården, siger Poul Erik Skov Christensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.